FC Tempo Praha

U14: Téměř bezchybný výkon

9.10.2023 14:10   David Perl  

Tempáci v souboji prvního s druhým týmem tabulky nedali Admiře žádnou šanci.

S Admirou to byl dle postavení v tabulce šlágr podzimu a pokud by tomu vždy odpovídal i tréninkový týden, tak je škoda, že jich nehrajeme patnáct. Kluci totiž během týdne ještě přidali a ukázali nám, kde by mohl být jejich momentální standard tréninkového přístupu.

Využiji toho, že branek nepadlo tolik a tak se rozepíšu o brankových situacích. Už ve 2. minutě se k odraženému míči dostal Kerby, který zvládl rychle zkrotit skákavý míč a poslal ho za záda brankáře. To odšpuntovalo velkou radost celého týmu a pokračovali jsme v aktivitě. V 17. minutě jsme nakrátko rozehráli přímý kop, míč se postupně dostal ke Kružisovi, jehož centr našel koho jiného než Hoďase. I tomu míč skočil, ale plackou nechytatelně uklidil míč pod břevno. Ve 26. minutě jsme zahrávali roh a klasickou trmu vrmu ve vápně utnul opět Kerby. Tentokrát procedil míč přes jinak velmi dobře chytajícího brankáře hostí. První půle byla opravdu výborná. Trošku jsme se báli těžkého terénu, ale kluci to velmi dobře zvládali technicky a všechny góly toho byly důkazem, protože vždy museli krotit nepříjemně skákající míče.

Vyšel nám i vstup do druhé půle. Borovice zůstal po předchozí akci výš než je jeho pozice, narazil si s Janskošem a i když byl tísněn dvěma hráči, dokázal zamířit k levé tyči, a korunoval tak svůj výborný výkon v celém zápase. 4:0. Postupem času tempo opadlo, soupeř se možná ještě více zatáhl a už jsme si moc šancí nevytvářeli. Doufali jsme, že to opět oživí kluci z lavičky, ale další góly už jsme nepřidali.

Povedený zápas, po kterém se těžko hledají negativa. Možná bychom mohli žehrat na neproduktivitu útočníků, ale ti to klukům celý zápas vraceli neúnavným a nepříjemným napadáním, díky kterému jsme pak sbírali míče. Možná neměl Kesi v bráně těžší zákrok, ale tentokrát řešil spoustu výběhů a rozehrávek, které se mu snad až na jednu výjimku dařily. Jedinou nepříjemností je tak zranění Oliho, které snad nebude dlouhodobé.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Admira Praha 4:0 (3:0)