FC Tempo Praha

B tým: Sundaváme z hrušek

10.10.2023 19:35   Petr Dedek  

Benfika natahuje úspěšnou sérii a už je na dostřel úplnému čelu tabulky.

Béčko prožívá velmi úspěšné období. Naposledy prohrálo před dvěma měsíci, s Ďáblicemi oslavilo čtvrtou výhru v řadě, na první místo tabulky ztrácí dva body. Na začátku sezony se dařilo dotahovat prohrové stavy do remíz, poslední zápasy už soupeřům dovolujeme jen korigovat v závěrech rozhodnutých zápasů. V počtu inkasovaných gólů jsme, spolu s několika dalšími týmy, na nejnižším čísle. Když to po sobě čtu, tak mi to přijde až neuvěřitelné a je jasné, že se naše šňůra jednou přetrhne, ale zkusíme ji ještě prodlužovat. V úterý i ve čtvrtek budeme prostě sundávat hráče z hrušek.

Měli jsme v několika zápasech dost štěstí, ale za poslední dva zápasy je třeba tým opravdu pochválit. Kluci z áčka se rozehráli k vynikajícím výkonům, Sebovi Lingovi to tam začalo padat a béčkaři zdatně sekundují. Tým velmi poctivě brání, Štěrboholy i Ďáblice byly opravdu technicky výborné, ale šancí si příliš nevypracovaly.

S Ďáblicemi se nám dařilo už loni, letos hosté přijeli na Lhotku s mírně obměněným kádrem. Úvod byl vyrovnaný, Ďáblice zahrozily z rohů, my však krásnou přímočarou akcí po ose Krejčí - Míka - Ling otevřeli skóre v 15. minutě. Hodně podobná akce, tentokrát spolupráce Rakušan - Kuba Havlíček - a znovu Ling a bylo to po chvíli už 2:0. A ve 25. minutě jsme vedli, po pár šťastných odrazech ve vápně a pohotovosti Obraze, už 3:0. Ďáblice chtěly stále s výsledkem něco udělat, ale v bránění trochu polevily, takže jsme měli několik dalších obrovských šancí. Ling například servíroval před prázdnou bránu Obrazovi i Klajblovi, nicméně góly z toho nebyly. Sám pak nevyužil dva samostatné nájezdy. Soupeř se však stále nevzdával a především po našich rozích vyrážel do protiútoků ve velkém počtu. Jeden takový Baroch hasil těsně před vápnem, trestný kop z hranice vápna zblokoval bokem Míka. Čtvrt hodiny před koncem se soupeř dostal k penaltě, kterou proměnil a začal ještě víc kousat a zlobit. Nicméně k velkým šancím se prostě nedostával, a tak v závěru přidal na tvrdosti a trochu se jiskřilo, ale na výsledku 3:1 se již nic nezměnilo.

Nyní jedeme do Dubče, na kterou se nám naopak vůbec nedaří. Jejich styl hry je trochu jiný, než u našich posledních soupeřů, tak uvidíme, zda se nám trenérům podaří tým připravit na změnu z technických rychlých zápasů na patrně spíše bojovný zápas. Pokud ano, tým si bude moci po zápase zase zazpívat nově vzniknuvší vítězný song.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Ďáblice 3:1 (3:0)