FC Tempo Praha

U14: Dvanáct gólů Vysokému Mýtu

18.10.2023 12:29   Marek Novotný  

Na výlet do Vysokého Mýta si zajel tým U13 a domácím přesto nasázel pytel branek.

Odehráli jsme náš první soutěžní zápas na velké hřiště, kdy jsme jeli hrát místo U14 do Vysokého Mýta. Soupeřův tým tvořili především hráči ročníku 2010, kteří byli doplnění o pár 2011, pro nás stejně starých. I přesto byl soupeř výškově srovnatelný s námi, spíše jsme byli vyšší my.

Od začátku zápasu jsme dominovali na míči. Hráli jsme rychle nahoru, měli jsme spoustu náběhů za obranu, které soupeř nezvládal zachytávat a my z toho těžili. Výsledkem bylo osm gólů již v prvním poločase plus pár břeven a tyčí. Ve hře nám přesto chyběl větší klid. Chtěli jsme hrát za každou cenu nahoru místo toho, abychom si na míči občas odpočinuli. Nesmyslně jsme naváděli míč do hráčů místo toho, abychom na to šlápli a otočili to. Plynuly z toho zbytečné ztráty a ubývaly nám síly.

Ve druhé půli se naše aktivita snížila, začali jsme míč předržovat a o míč jsme přicházeli. Projevila se na nás únava, jelikož jsme si první poločas nedokázali odpočinout. Na druhou stranu, když jsme chtěli hrát, měli jsme dostatek náběhů, hráli rychle od nohy, tak soupeř nestíhal a my přidali další čtyři góly. Soupeř si za celou dobu vesměs nic nevytvořil. Těžil pouze z našich chyb. Jeho protiútoky jsme našimi dobrými návraty zvládali zastavovat.

Děkujeme U14 za příležitost zahrát si na velké hřiště. Pro kluky to byla dobrá zkušenost.

Zápasy:

SK Vysoké Mýto - FC Tempo Praha 1:12 (1:8)