FC Tempo Praha

Muži B: Rozhodla jedna chyba

31.8.2011 22:57   Daniel Morávek  

Rezerva ztratila doma všechny body porážkou s béčkem Třeboradic.

Na nedělní zápas Benfiky jsme se sice sešli v hojném počtu, avšak už tradičně někteří nominovaní hráči nedorazili. Mrzí to především u Michala Netušila, který se den před zápasem místo spánku oddával slavné trojkombinaci ženy-víno-zpěv, kdy v místní nálevně proháněl opilý jak doga polonahé servírky a přitom jódloval. Není se tak čemu divit, že Michal na zápas nedorazil. Jeho absence mrzela dvojnásob, jelikož den před zápasem odvolali trenéři z nominace Tomáše Vitáska a naději akademie Luboše Baláže.

Další problém způsobil svým pojetím sestavy Venca Nechvíla, který ohlásil toto: “V bráně Motorka, střed obrany Kmotr a Hypochondr, beci Chlupáč a Plechová huba, střed zálohy Důchodce a Jirka ochotník, kraje Heráň a neposila z Áčka, útok Kašílek a Top Gun. Na lavičce zůstanou Ručníky, Televize, Klobása a Černá svině.” Zatímco o některých nebylo pochyb, například o Hypochondrovi Jirkovi Valáškovi, u některých jiných přezdívek panovala minimálně nejistota. Plechová huba měla zřejmě značit Zdendu Slavička, avšak rovnátka má i Kuba Klípa a s historkou o tom, že má dva plechové plátky v puse se přidal i Dan Prokop. Označení TopGun též sedělo kromě Dominika Čemuse na Petra Dedka. V případě Dominika mělo jít o styl podobný hlavní postavě Maverickovi, Petr Dedek je však až neuvěřitelně podobný zase druhé postavě, Goosovi. Pochyby vzbudila i přezdívka Klobása, po které se viditelně začervenal Pepa Klouda. Vše se nakonec vyřešilo upřesněním, že jde opravdu o uzenářský výrobek, který rád na lavičce konzumuje hráč Selichar.

Ač se to zprvu zdálo jako nadlidský výkon, Tempo nakonec nastoupilo v přibližně stejné sestavě, kterou zamýšlel postavit trenér. Samotný zápas byl značně vyrovnaný. V prvním poločase však měla jednoznačně více šancí domácí Benfika. Ve dvou výborných příležitostech se ocitl Dan Prokop, ani jednou však nedokázal trefit branku. Branku dokázal pak trefit Petr Dedek, mířil však jen do tyče. Následnou dorážku Honzy Míky pak hosté odvrátili na roh. Třeboradice nebezpečně zahrozily za první poločas jen jednou, kdy po chybné rozehrávce Hypochondra vystřelil z ostrého úhlu hostující Rodr a jeho střela se otřela o břevno.

Také druhý poločas byl hodně vyrovnaný, s tím rozdílem, že přeci jenom se více šancí urodilo před brankou Tempa. Několik nebezpečných závarů ve vápně se však Benfice podařilo odvrátit a velkou gólovou šanci pak chytil David Švejda. Na druhé straně nebezpečně zakončoval Pepa Hurka, ale mířil těsně vedle. Čím dále bylo jasné, že zřejmě rozhodne jediný gól. Ten pohříchu dostali však domácí. Golman David Švejda si nedokázal poradit s nepřesnou přihrávkou hostů, kterou přiťukl přesně do běhu útočníkovi Třeboradic, který metr od prázdné brány neměl problém zasunout.

Tempo vrhlo všechny síly do útoku, ale nebezpečí přinášely jenom standardní situace. Po jedné z nich hlavičkoval do břevna Jirka Žalud, tentýž hráč o několik minut později zakončoval k levé tyči, ale brankář dokázal jeho Žaludovku vytáhnout. Když se pak po další trmě vrmě ve vápně nedokázal prosadit ani Martin “strom” Fetr a ani hosté žádný ze svých brejků nedotáhli k zakončení, skončil zápas výhrou Třeboradic 1:0. Stejně jako v minulém zápase s Hostivaří i tomuto utkání by však více slušela remíza.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Třeboradice B 0:1 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:18)