FC Tempo Praha

U15/U14: Koukatelný zápas s Motorletem

20.10.2023 12:01   Jaroslav Hodánek  

Výsledkově ho zvádli Tempáci jasným skore 6:1.

Do zápasu jsme šli s tím, že bychom po minulých dvou nezdarech tentokrát chtěli vyhrát. Od začátku jsme byli aktivní a odměnou byla první branka v 10. minutě, kdy Mech v ideální okamžik prostrčil míč za obranu na nabíhajícího Chlaďase a ten sám před brankářem nezaváhal. O pár minut později po naší křídelní akci soupeřova obrana odvrátila míč pouze na hranici vápna, kde si ho Mech zpracoval a s přehledem mezi blokujícími obránci míč po zemi uklidil k pravé tyči – 2:0. Soupeř však i přes nepříznivý stav nic nevzdával, využíval každé možnosti zaměstnávat naši obranu a v samotném závěru poločasu dokázal i snížit na jednobrankový rozdíl.

Šatňák soupeře rozhodně nabudil, protože Motorlet do druhého poločasu nastoupil výrazně aktivněji a nutno přiznat, že prvních cca 15 minut byl lepší. Kluci však hráli zodpovědně, soupeře do šancí víceméně nepouštěli a postupem času opět začali přebírat utkání do svých rukou. To potvrdil střídající Tom Šefl, který po zhruba minutě pobytu hřišti a závaru ve vápně nekompromisní ranou pod břevno opět zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Tom byl při chuti, neboť o pár minut později jeho střelu z dobrých 25 metrů zastavila až spojnice tyče a břevna. Odražený míč se však podařilo klukům rychle získat a posunout do strany k Sašovi Makarovi, který trefil krásnou křížnou ranou stejný horní roh branky, tentokrát už ale ze správné strany - 4:1. Hned o minutu později si hosté srazili střílený centr do vlastní branky a skóre uzavřel v poslední minutě Jakub Novotný.

Za výhru jsme rádi, potěšilo nás, že z naší strany tam bylo několik povedených individuálních výkonů (a to i na nestandardních postech), nicméně děkujeme i soupeři za sympatický herní projev. Myslím, že pro nestranného diváka to byl koukatelný zápas, k čemuž přispěly oba týmy.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - FK Motorlet Praha C 6:1 (2:1)