FC Tempo Praha

U16: Branková úroda ve druhé půli

8.11.2023 21:31   Jáchym Trajhan  

Tempáci porazili starší tým Xaverova výrazně 5:1.

V neděli jsme přivítali souseda v tabulce Xaverov. Chtěli jsme se odpoutat od spodní šestky a přiblížit se bodově horní polovině. To se povedlo, ale vezmeme to postupně.

První poločas nabídl více naší fotbalovosti, více našich šancí, ale také spoustu nepřesností a zbrklých řešení. Soupeř nás prakticky neohrožoval, a tak jsme se prali víceméně sami se sebou, do kabin jsme tak odcházeli za stavu 0:0.

Do druhého poločasu jsme chtěli nastoupit s větším klidem, větší nabídkou a agresivitou. Po dvou slepených gólech Smrčka jsme rychle vedli 2:0 a zdálo se, že máme zápas pod kontrolou. Avšak přišla opět školácká chyba a rázem jsme soupeře dostali do hry - 2:1. To nás ale nepoložilo a vzápětí po hezké kombinaci jsme zvýšili náskok opět o dva góly Klinerem. To nám dodalo potřebnou dávku klidu a utkání jsme s přehledem zvládli a přidali dvě další branky.

Po zásluze jsme vyhráli vyšším rozdílem, opět proti o dost staršímu soupeři, což těší dvojnásob. Také mě osobně těší, že 99% týmu se nenechalo vyprovokovat od hostující lavičky a poměrně v klidu zápas dohrálo.

Příště jedeme na Admiru, kde nás nečeká vůbec nic lehkého, ale opět budeme chtít bodovat.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SC Xaverov Horní Počernice 5:1 (0:0)