FC Tempo Praha

U16: Osobní souboje nevoněly

14.11.2023 11:52   Vojtěch Mastný  

Tempáci na admirácké malé umělce na domácí tým v soubojích nestačili.

Zápas v přeboru, který se nám vůbec nepovedl a výsledkově pro nás ještě skončil milosrdně. Ačkoliv jsme dopředu před zápasem avizovali soubojový fotbal soupeře na menší umělé trávě, kluci na to nedokázali zareagovat a hned od úvodu jsme působili zakřiknutou a bojácnou hrou.

Nedokázali jsme si dát přihrávku, schovávali jsme se za hráčem, malý důraz v osobních soubojích a špatné zajišťování hráčů. Soupeř se jednoduchou hrou dostával do šancí a my měli štěstí, že chyby (včetně brankáře) neskončily do poločasu větším přídělem.

O poločase se hráčům vyčinil přístup, se kterým do zápasu vstoupili a připomenulo se, že výsledek je (jen zázrakem) rozdíl dvou gólů. Začátek druhé půle byl mnohem lepší - odvaha hrát nahoru a zrychlení kombinace ústila k tomu, že jsme dobrých dvacet minut přehrávali soupeře, který po tu dobu tahal za kratší konec. Bohužel pak ale přišla další individuální chyba, která vedla k brejkové situaci soupeře a zvýšení na 3:0.

Poté už přicházely chyby z obou stran až do závěru utkání, kdy se nám povedlo zkorigovat stav gólem ze standardní situace na celkových 3:1. Přístup a výkon několika hráčů nás dost zklamal, ale pozitivně hodnotíme alespoň reakci a vstup do druhé půle proti klukům o jeden až dva roky starším. Další dobrá zkušenost.

Zápasy:

FK Admira Praha B - FC Tempo Praha B 3:1 (2:0)