FC Tempo Praha

U14: Jako ve zlém snu

15.11.2023 14:47   Štěpán Sedlář  

Tempáci předvedli na Hájích katastrofální první půli a ve druhé už ztrátu nesmazali.

Po méně povedeném zápase s Čafkou jsme navštívili areál dalšího pražského soupeře FC Háje. Cílem bylo oproti minulému zápasu zlepšit start do utkání a zároveň si užít poslední mistrovské utkání na podzim.

To se ale hrubě nepovedlo a hned od začátku bylo vidět, že soupeř na nás vletěl ve velkém stylu. My jsme byli v každém souboji druzí, následně musel další hráč nesmyslně vystupovat a soupeř nás naprosto jednoduše prohazoval. Po prvních dvou brankách soupeře, které si vytvořil sám pěknými akcemi téměř až od vlastní brány, jsme byli jako opaření. Nic se nám nedařilo a hlavy jsme měli natolik dole, že soupeř ještě do konce poločasu přidal další dvě branky. Šílený poločas, ve kterém si všichni přítomní, vyjma domácích, připadali jako ve zlém snu.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit úplně jinak a po promarněné první půli jsme neměli již co ztratit. Kluci v sobě našli ztracené sebevědomí a dokázali jsme soupeře ještě trochu potrápit. Vstřelil jsme tři krásné branky, což považuji za úspěch proti týmu, který vycházel ve druhém poločase z výborně zajištěné obrany a na povrchu, který zdaleka nebyl ideální. Ani to nám však na tváři nevykouzlilo úsměv, protože to znamenalo jen korekci skóre.

Na tento zápas by bylo nejlepší zapomenout, ale je dobře, že kluci zjistí, že v této kategorii se žádný soupeř neporazí sám a je velmi důležité do utkání podobného charakteru vstoupit důsledně. Teď nás čekají velmi těžká přátelská utkání v rámci zimní přípravy, tak uvidíme, jak si s tím poradíme.

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha 5:3 (4:0)