FC Tempo Praha

U15: S Hradcem a v Budějovicích

21.11.2023 9:14   Petr Suchan  

Náročný dvojboj s ligovými týmy Tempáci zvládli výborně. Remíza s Hradcem a výhra v Budějovicích.

FC Hradec Králové
Hradec drží v ligové tabulce šesté místo, a tak bylo jasné, že po řadě podzimních zápasů nebudeme jen dobývat, ale budeme prověřeni i v obranné činnosti. Prvních dvacet minut byl cítit přílišný respekt k soupeři. Hradec držel míč a my si slušně zaběhali. Slušný nácvik aktivního obranného bloku. Přes inkasovaný gól jsme nějaké další šance Votroků nedovolili. Ti navyšovali procenta držení míče převážně přihrávkami mezi stopery. Když opadl respekt, tak jsme začali hru vyrovnávat a vytvářet si šance. Po faulu na Kadeřábka proměnil penaltu Nechvíla.

Druhá půlka jak přes kopírák. Dvacet minut hrál dominantě na míči Hradec, ale bez nějakých výraznějších šancí. A když přece, tak vše pochytal Lukas, nebo zblokovala pozorná obrana. V posledních patnácti minutách jsme vysunuli presink a začali větrat obranu soupeře. Po rychle rozehraném autovém vhazování pronikl do vápna skvěle hrající Böhm a druhý hráč zápasu Kadeřábek s ledovým klidem posadil oba obránce soupeře a chladnokrevně zakončil. Votroci ve snaze o vyrovnání nechávali okénka ve vlastní obraně a je škoda, že jsme toho nevyužili k navýšení skóre. Pak bychom brali cenné vítězství nad ligovým soupeřem. Bohužel se tak nestalo a doslova v poslední vteřině zápasu jsme inkasovali z rohového kopu. Remíza nakonec asi spravedlivá. U nás pochvala za zodpovědný výkon a zlepšení obranné činnosti v posledních měsících celkově.

SK Dynamo České Budějovice
Další ligový soupeř, který drží po podzimu druhé místo. O mnoho lepší vstup do zápasu než v pátek proti Hradci. Nastoupili jsme sebevědomě a hned od začátku to byl vyrovnaný zápas. Domácí, možná trochu zaskočení z naší aktivity, a z toho asi pramenil náš vedoucí gól střelou z dvaceti metrů od ve formě hrajícího Kadeřábka. Dynamo využilo první šanci k vyrovnání na 1:1. Pak byli více na míči domácí, ale my je stále nepříjemně ohrožovali v rychlém protiútoku. Když se opět hra vyrovnala, nezachytili jsme náběh za obranu a Lukas nešel dostatečně důrazně do odkopu míče, který se vykulil před středopolaře Budějovic a ten ze třiceti metrů překopl míč do odkryté brány. Pak to bylo zase Tempo, které udávalo ráz zápasu. Zéma v jasné tutovce trefil jen tyč, a tak skončil poločas 2:1 pro domácí.

O přestávce jsme si řekli, že půjdeme více agresivně do presinku a budeme trpěliví. Aktivní vstup do druhé půle proměnil ve vyrovnání Zeman. Oba týmy hrály na vítězství, což nabídlo spoustu pohledných fotbalových akcí. Další zbytečná ztráta na polovině Budějovic a brejk dostal Dynamo opět do vedení. Poslední zápasy nám dodávají vysokou dávku sebedůvěry, která byla na hřišti cítit. Myslím, že od 60. minuty jsme už byli mírně lepším týmem. Petrtýl vyrovnal. Volf neproměnil dva samostatné nájezdy. Zlomový moment nastal deset minut před koncem. Z levé strany se do úniku dostal útočník Dynama. Lukas konečně netipoval stranu, ale zůstal stát a střílejícího Budějičáka vychytal. Další šanci už jsme domácím nedovolili a Petrtýl pět minut před koncem dokončil obrat. Zasloužené vítězství s velmi kvalitním soupeřem. České Budějovice určitě nebyly v topu, ale to my také zdaleka ne. Naše hra má poslední týdny strmě stoupající tendenci napříč celým širokým kádrem. Kluci hráli skvěle. Odměnou pro ně bylo ne jen zasloužené vítězství, ale i uznání trenérů soupeře se slovy "Máte skvělý tým." Teď jedeme na vlně a jen doufám, že nám to vydrží co nejdéle.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové 2:2 (1:1)
SK Dynamo České Budějovice - FC Tempo Praha 3:4 (2:1)