FC Tempo Praha

U15: Prohra s Mladou Boleslaví

30.11.2023 15:15   Petr Suchan  

Herně Tempáci ligovému soupeři určitě stačili.

Pokračujeme s velmi kvalitními výkony v začátku přípravy. Boleslav od poslední společné konfrontace zjednodušila hru a soustředila se na bránění a rychlý přechod do útoku. Troufnu si tvrdit, že jsme po většinu zápasu byli lepším týmem. Skvěle jsme dokázali měnit tempo hry, otáčet těžiště a dařilo se nám nacházet okénka v obranném bloku Mladé Boleslavi. Vše fungovalo, až na finální fázi. Dnes nám nebylo přáno. Prostě to v zakončení nelepilo. Soupeř hrozil rychlým přechodem kolmo do naší obrany. Většinou se nám dařilo vše uhasit, a tak jsme proti prvoligovému soupeři po většinu času jen dobývali a trénovali postupný útok v poslední třetině hřiště. Škoda neproměněných velkých šancí. Štěstí nám dnes nepřálo. Soupeř se ujal vedení vlastním gólem jinak skvěle hrajícího Maxe Mažerika.

Začátek druhé půlky jsme nezachytili a nutno přiznat, že zde byla Bolka lepší. Přestože jsme hráli výborný zápas, tak jsem měl pocit, že kluci nebyli hlavou všichni úplně v zápase. Nějaká nesoustředěnost. Emočně jsme tam prostě nebyli až do 60 minuty. To potvrzuje i druhý gól, který padl z nepozornosti v bránění rohového kopu. Soupeř zahrál signál a my jsme o tom vůbec nevěděli. Polovina hráčů se otočí zády k míči. Přesto jej ubráníme, ale v nedůrazu míč neodkopneme a jen ho posuneme proti noze soupeři a ten trefil pravého pavouka naší branky. V posledních třiceti minutách jsme Škodováky zmáčkli a z dalších velkých šancí se ujala jen dorážka Tajovského. Soupeř měl několik nepříjemných kontrů, které jsme přečkali, a tak jsme až do úplného závěru věřili ve vyrovnání. Pokud budu objektivní, tak jsme v poslední minutě zahrávali roh, kam šli všichni včetně gólmana. Rychlý brejk zastavil Makara faulem na útočníka Boleslavi a píšťalka zazněla dřív, než míč skončil v bráně.

Další skvělý zápas, ve kterém jsme se ukázali v dobrém světle. Přestože se hrál super fotbal na obou stranách, tak tvrdím, že nevyhrál lepší tým.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)