FC Tempo Praha

U15: Divoká remíza v Liberci

21.1.2024 17:26   Petr Suchan  

Tempáci ztratili tříbrankové vedení, aby nakonec srovnali na konečných 4:4.

Pokračujeme v konfrontaci s ligovými týmy. Na zmrzlé, tvrdé, ledem pokryté umělce u Nisy jsme se pohybovali lépe než soupeř a byli jsme tím týmem, který udával tempo hry. Soupeř se snažil o rychlý protiútok, ale většinou se chytal do ofsajdové pasti. Byli jsme kompaktní, vyhrávali osobní souboje, sbírali odražené míče a z těžkých pozic jsme vyjížděli pohlednou kombinací. První poločas vyzněl v jasnou dominanci pro Tempo. Slovan šlapal vodu a mohl být rád, že prohrával jen 0:2.

Co se nám úplně nepovedlo, byl vstup střídajících hráčů do druhé půle. Vystřídali jsme pět hráčů, kteří měli vnést do hry ještě vyšší kvalitu. To se tentokrát úplně nepovedlo. Kluci mají těžké nohy a ve spojení s velkým mrazem zkrátka chvíli trvalo, než jsme se rozehřáli. Domácí střídali maximálně dva hráče, což bylo v této zimě spíše výhodou. Přestože jsme šli po gólu Wiesnera do vedení 0:3, už jsme nebyli tak kompaktní a hra se vyrovnala, což mělo za následek šance i pro Liberec. Za stavu 1:3 jsme opět měli šance na navýšení skóre a začali být opět dominantnější. Do posledních dvaceti minut jsme vystřídali zbytek týmu tak, abychom minutáž rozložili mezi všechny hráče rovnoměrně. Postově už to bylo hodně improvizované a vytvářeli jsme tím pro soupeře okénka, které dokonale využil k vyrovnání 3:3.

Následovala pasáž, kdy jsme si šli za vítězstvím. Bryscejn dvakrát nepřekonal sám tváří v tvář gólmana, a když už Petrtýl nechal domácího brankáře projet na saních mimo bránu, nastřelil v prázdné brance dobíhajícího obránce. A tak se ukázalo známe pravidlo „nedáš - dostaneš“. Z následného rohu soupeř unikl do brejku a strhnul vedení na svoji stranu. To si však neužil dlouho. Po úniku Tajovského z pravé strany srovnal nekompromisně na zadní tyči svým druhým gólem Kadeřábek. Zápas nakonec končí remízou, která je více přijatelná pro domácí. S předvedenou hrou jsme spokojeni. Kondičně, silově, koordinačně velmi dobré. Navíc odjíždíme s vědomím, že pokud bychom dnes hráli na výsledek, tak by Liberec dnes s Tempem prohrál.

Jedeme teď v únavě z těžkých tréninků, ale na výkonu to je znát minimálně. Je nutné zapracovat na trpělivosti v zápase, když se úplně nedaří. Zbrklost a hurá fotbal. Panika. To je v kontrolovaném zápase voda na mlýn pro soupeře. Musíme se naučit věřit stále své hře a pak budeme úspěšní.

Škoda, že se nehrálo na lepším povrchu, kde by se určitě objevily lepší fotbalové momenty na obou stranách. Dnes to sedělo více nám a Liberec se fotbalově na ledě předvést moc nedokázal.

Zápasy:

FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 4:4 (0:2)