FC Tempo Praha

U15: Jasná výhra nad Bohemkou

28.1.2024 22:49   Petr Suchan  

Tempáci dominovali a zvítězili vysoko 6:1.

Potkáváme se v přípravě s různými styly hry na nejvyšší úrovni české žákovské ligy. Bohemka vyznává jednoduchý způsob s dlouhými balóny a fyzicky náročnou hrou. Hlavně v první půlce jsme se často nechali překopnout. Tím jsme měli nezvykle hodně sprintových návratů. Velké problémy dělá některým hráčům odhad na dlouhý míč. Další zkouškou bylo udržet své principy hry a nepřizpůsobit se hře soupeře.

Začátek vyrovnaný, My víc na míči, ale Bohemka hodně nepříjemná v rychlém protiútoku, kdy nás jednoduše překopla. Pomohli jsme si z rohového kopu, kdy jsme v dobrém náběhu donutili soupeře si srazit míč do vlastní branky. Začali jsme se vyrovnávat v důrazu a získávat druhé míče. Dobrou organizací jsme Klokany donutili k chybám. Tím přicházely šance. Po jedné využili Petrtýl a Tajovský. Poločas 3:0.

O přestávce jsme kluky lépe zorganizovali v obranné součinnosti při dlouhém nákopu soupeře. Nabádali útočníky k rotaci, seskakování mezi řady a současnému náběhu za obranu soupeře. Připomenutí důležitosti tempování hry a klidu na míči. Druhá půlka zápasu přinesla v začátku zaváhání naší obrany a snížení Bohemky na 3:1. Byla to fakticky jediná gólová šance hostů ve druhé půli. Pak už to bylo v naší režii. Zápas jsme měli pevně pod kontrolou, dominovali na míči a zaslouženě navyšovali skóre do 6:1.

Stále se nám nedaří využít potenciál střídajících hráčů. Kluci, co jdou do hry v průběhu utkání, nedokážou podat výkon, který podávají v základní sestavě. Budeme to zkoušet a bavit se s nimi o tom. Pak využijeme lépe potenciál týmu. Naopak panuje velká spokojenost, jak kluci zvládají těžké zápasy ve vysoké únavě, kterou po fyzicky náročném lednovém tréninkovém cyklu logicky pociťují. Volný víkend teď bude dle plánu více než vítaný.

Zápasy:

FC Tempo Praha - CU Bohemians Praha 6:1 (3:0)