FC Tempo Praha

A tým: Příprava začala výhrou v Žatci

29.1.2024 11:36   redakce  

Na hřišti účastníka ústeckého přeboru jsme zvítězili 3:1.

Jednalo se o první přípravné utkání a mělo asi všechny typické znaky prvního zápasu po delší přestávce. Světlé momenty se střídaly s těmi slabšími a mnoho zajímavého se před oběma brankami nedělo. Hrálo se na menší umělé trávě a za silného větru, a tak nebyla nouze o osobní souboje a hráči obou týmů byli neustále pod tlakem. Oba týmy si v první polovině vytvořily jen náznaky šancí a obě obrany pracovaly velmi zodpovědně.

Po přestávce se však začala projevovat únava a skóre se přece jen otevřelo. Po centrovaném míči z přímého kopu se sice prosadili jako první domácí - 1:0, ale netrvalo dlouho a po dvou asistencích Jakuba Havlíčka jsme vedli. Nejprve perfektní přihrávkou uvolnil svého jmenovce Tomáše, který si počínal velmi chladnokrevně - 1:1, aby pak dlouhým autovým vhazováním vybídl ke skórování Babického - 1:2. Když se ujala ještě jedna kombinační akce, kdy po přihrávce Sedláře obešel brankáře Trajhan, bylo skóre zpečetěno - 1:3. K vidění byly ještě další šance, ale obě obrany si na poslední chvíli poradily, nebo vynikli oba brankáři.

Trenér Petr Vanko: "Jsme na začátku, měli jsme velké mezery v součinnosti útočníků, kde jsem nebyl spokojen s obrannou i útočnou činností. Jsem rád, že byl zápas poměrně dost soubojový, protože na to se musíme připravit i v jarní části. Jsme rádi za výhru a jsem zvědavý, jak se dokážeme srovnat s divizní kvalitou dalších soupeřů, kteří nás ještě v přípravě čekají."




Zápasy:

FK Slavoj Žatec - FC Tempo Praha 1:3 (0:0)