FC Tempo Praha

U14: Posun v herním projevu

30.1.2024 10:17   David Perl  

Tempáci na Bohemku výsledkově nestačili, přesto sehráli zatím nejlepší zápas v přípravě.

Co se výkonu týče, určitě náš nejlepší letošní zápas. Stále pokračujeme ve sbírání zkušeností s novým rozestavením a některé prvky už tam začínáme dostávat. Soupeř řešil většinu akcí delším míčem od stopera, kterým nás ze začátku zápasu několikrát překopl ale pak už si to kluci dobře načetli a tyhle míče jsme uhrávali do našeho zisku. O výsledku první půle tak rozhodovaly detaily. Příhodný odraz míče pro soupeře a naše malá osobní zodpovědnost při bránění standardky dostala soupeře do vedení 2:0. Povedenou akcí jsme pak završili naši dobrou pasáž a do poločasu jsme dokázali snížit. Z dorážky se trefil Arťa.

Po prostřídání do druhé půle jsme bohužel nezachytili nástup Bohemky a v rychlém sledu dostali další góly. V tu chvíli jsme nedokázali být nebezpeční dopředu a soupeř se tak mohl více soustředit na útočnou činnost. Naše rozehrávka byla váhavá a spíše nebezpečná pro naši branku. Navíc jsme si nedokázali pomoct delším míčem, a tak se to všechno valilo zpátky na Davída. Po dalším střídání 15 minut před koncem jsme opět přesunuli těžiště hry více na půlku Bohemky a vytvořili si minimálně tři dobré příležitosti. Žádná se už ale neujala.

Určitě tedy vládne spokojenost s posunem našeho projevu od minulých zápasů. Určitě ale ne uspokojení, protože cesta od předešlých utkání vedla vlastně jenom nahoru. Kluky teď čeká volný víkend, jarní prázdniny a všichni věříme, že pak nastartujeme nějakou delší vítěznou sérii.

Zápasy:

FC Tempo Praha - CU Bohemians Praha 1:6 (1:2)