FC Tempo Praha

U14: Chuť po výhrách nechybí

4.3.2024 18:56   David Perl  

Tempáci v generálce remizovali 2:2 s Příbramí.

Souboj prvních celků svých divizních skupin sliboval zajímavý a vyrovnaný zápas. S Příbramí jsme sehráli i letní generálku, která se nám úplně nevydařila. Měli jsme ale za sebou velice vydařený druhý poločas v Písku, a tak natěšení na odvetu se Středočechy bylo velké. Zajímavé momenty načal Nídy, který se dlouhým náběhem z beka dostal až před soupeřova brankáře, ale tísněn ho prostřelit nedokázal. Poté už trestal soupeř. Nejdříve zaváhání při dlouhém nákopu soupeře a pak nepřesnost v rozehrávce nás dostala do dvoubrankového manka. Kluci ale cítili, že jsou lepší a ještě je čas se zápasem něco udělat. Nejdříve snížil Roubas po narážečce s Olim a před koncem poločasu mohl srovnat Zichy z dalšího téměř samostatného útoku.

Druhá půle už se nesla v duchu naší výrazné územní převahy, kterou občas narušovaly nebezpečné brejky soupeře. Naše obrana se tudíž musela mít neustále na pozoru. Pěknými akcemi jsme si tvořili spoustu zajímavých šancí včetně dalších dvou samostatných úniků, které jsme ale dnes neřešili dobře, ať už špatným rozhodnutím nebo nezvládnutím technické stránky rozhodnutí dobrého. Až skoro křeč v zakončení tak doslova protrhl Oli, který napálil odražený míč z hranice velkého vápna a srovnal na 2:2. Střídající hráči pak na hřiště vnesli svěží vítr a už unaveného soupeře jsme dál mačkali. Vítězný gól ale nepřišel, a tak si na další radost z výhry musíme počkat už do mistrovských zápasů, které startují příští víkend.

Dlouhá zimní příprava nám ukázala spoustu věcí, na kterých je třeba pracovat a zároveň to, jak moc rozhoduje o výkonu mentální nastavení. Forma má ale stoupající tendenci a opět jsme se, věříme, posunuli ve všech složkách týmového i individuálního výkonu. No a určitě nám nechybí chuť po výhrách!

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1.FK Příbram 2:2 (1:2)