FC Tempo Praha

A tým: Domácí prohra s Kopaninou

1.4.2024 22:39   redakce  

Šlágr kola rozhodlo vyloučení kapitána Trajhana a v oslabení pak Tempo podlehlo Přední Kopanině 1:4. Sestřih gólů a rozhovor uvnitř článku!

A tým: FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:4 A tým: FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:4
Nic však takto černému scénáři nenasvědčovalo. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, kluci si dobře měnili místa a po jedné takové kombinaci se odehrál první souboj Asad - Trajhan, který skončil pokutovým kopem. Trajhan jej proměnil a vedli jsme 1:0. Bohužel jsme však brzy inkasovali, když rohový kop usměrnil hlavou do sítě Krejčí - 1:1. Po přímém kopu Trajhana vyřešil závar před brankou Matějka a pak se ve velmi dobré pozici ocitl znovu Trajhan, ale vše řešil jen přihrávkou na Rakušana, který střílel nad. Na druhé straně měl šanci Zelenka, ale odražený míč vůbec netrefil a ten doskákal daleko vedle branky. Před přestávkou však přišel druhý klíčový souboj Asad - Trajhan. Náš kapitán si dal míč více od nohy a po střetu obou hráčů následovala červená karta. Moment nešťastný, neúmyslný, ale vyloučení zasloužené. Šli jsme do deseti a celý průběh se otočil.

Po přestávce jsme vsadili na dobrou obranu a zhuštěný střed hřiště, což se dlouho dařilo, ale nakonec jsme to nevydrželi. Největší šanci jsme měli po přímém kopu Šmídka, který prosvištěl vedle šibenice Matějky, ale pak už jsme se k ničemu nedostali. Naopak v 73. minutě se dostal k centru na zadní tyči Ptáček a poměrně šťastným kopem dopravil míč do sítě a de facto rozhodl - 1:2. Za pár minut se hlavou trefil Urban a když pak Ptáček pověsil svou dělovku do šibenice, skončil šlágr kola 1:4. V tabulce nám tak Kopanina odskočila na čtyři body a zůstali jsme na třetím místě.

Trenér Petr Vanko: "Průběh utkání se dá rozdělit na část do červené a po červené. Do červené jsme hráli dobře a měli jsme převahu. Mrzí mě, že jsme brzy inkasovali po rohovém kopu. Situaci před tím se dalo zabránit. Pak vše zlomilo vyloučení. Těžko jsme skládali obranu a tohle nám ještě zkomplikovalo složení. Kopanina si toho moc nevytvořila, ale nakonec to Ptáček rozhodl a zlomil nás. Jsme velmi zklamaní a smutní, ale ještě je do konce ve hře 33 bodů a teď se musíme soustředit na velmi těžký zápas v Královicích."

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:4 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:38)