FC Tempo Praha

B tým: Tohle vítězství chutná

2.4.2024 22:06   Petr Dedek  

V dramatické bitvě Benfika zdolala houževnatou Březiněves 3:2.

Po nešťastném zápase na Hájích jsme si chtěli spravit chuť a náladu na Velikonoční pondělí doma s týmem z Březiněvsi. Již tradiční nominační otazníky se tentokrát vyřešily jednou posilou z U19 v podobě Majkla Schnappela, kterému se za nás poslední zápasy velmi dařilo a pěti hráči Áčka. Respektive možná šesti, neboť Vojta Mastný tento týden byl spíše hráčem prvního týmu a dokonce si zahrál přeborový mač o postup s Přední Kopaninou v základní sestavě. Velká gratulace! Došlo i na věc nevídanou, že jsme museli některé další hráče A týmu odmítnout, aby se v rozumné míře dostalo i na béčkaře.

B tým: FC Tempo Praha B - TJ Březiněves 3:2 B tým: FC Tempo Praha B - TJ Březiněves 3:2
 Klasikou předzápasové taktické je představení nějaké nové tváře, tentokrát jsme poprvé na zápase měli Jardu Novotného, posilu Tempa last minute z Dukly B. A odehrál hned napoprvé za nás velmi dobrý zápas, zvlášť v konci zápasu se bil na hrotu sám a uhrál spoustu důležitých míčů a získal čas na oddech pro přetíženou obranu. Jirka Hron mu po rozcvičení dokonce věštil hattrick, což se nestalo, ale i reálný jeden gól byl velmi důležitý.

Soupeř nás zle vytrestal před rokem, kdy tu proti téměř áčkové sestavě slavil výhru 4:0, a tak si na nás věřil a hned od začátku zápasu dával najevo, že nepřijel jen bránit. Vysoký presink nám dělal problémy a nemohli jsme se dostat do hry. Po chvíli jsme si ale dodali odvahy a najednou to šlo a dostali jsme se k mnohým přečíslením. Jedno jsme proměnili a protože předtím se ještě prosadil hlavou Vojta, bylo tu najednou příjemné poločasové skóre 2:0.

Po delší době bylo živo i na střídačkách, kde trenér hostů komentoval vše a kapitán byl ze stejného těsta. Myslím, že i jen oni dva vytvořili rekord A třídy v počtu protestů na zápas. Ve druhé půli přišlo vysvětlení, že to bylo kvůli naštvání, že jsme neakceptovali jejich návrh na změnu termínu na páteční odpoledne. Vzhledem k tomu, že prázdniny byly už ve čtvrtek, tak bych si skoro myslel, že Velikonoční volno by rozbil o poznání více, než pondělní termín od 17:00. Ale znáte to, názor nemusí být chytrý, hlavně, když je hlasitý… Tudíž pak už bylo jasné, kde se bere, že jim přišla nespravedlivá žlutá karta pro jejich hráče za výkřik na sudího: „To si děláš prdel…“, odpískaná dlouhá malá domů hraná placírkou, sudímu vynadali i za to, že jejich lavičce přišel sdělit obavy o zdraví jednoho z jejich hráčů… A to je jen výběr z hroznů jejich neustálého nadávání.

Vraťme se ale na hřiště, kde jsme hned v úvodu druhé půle odskočili na tříbrankový rozdíl po krásně zahraném trestňáku Kuby, hlavičce Vita a pozorném asistentovi, který viděl dopad míče od břevna za brankovou čáru. Přišla ale asi trocha uspokojení a soupeř se nevzdával ani za takovéhoto stavu, za což mu patří respekt a pěkně nás prověřil. Snížil, poté v 60. minutě už to bylo jen 3:2 a v našich řadách nastala drobet panika. Horké chvilky jsme naštěstí ustáli, ale krásný otevřený boj to byl z obou stran až do konce. Stav se ale už neměnil, když po krásné Fandově přihrávce trefil Jarda v těžké pozici tyč a na druhé straně Milka hokejově vykryl dorážku soupeřova útočníka.

Bojovnost nakonec slavila úspěch, výstižná byla slova kapitána Milky: „Tohle vítězství chutná, hoši. Díky!“ Před nevídanou návštěvou několika hráčů áčka, asistenta áčka, místopředsedy klubu a trenéra Vršovic, se kterými hrajeme příští zápas, jsme se dostali na metu 39 bodů, což je už nyní historický zápis béčka. Aspoň dle údajů Jirky Hrona a tomu já věřím. Ale vítězný pokřik dal jasně najevo, že zkusíme ještě víc:-).

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Březiněves 3:2 (2:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:54)