FC Tempo Praha

A tým: Tři body a čisté konto z Královic

7.4.2024 21:35   redakce  

Skórovali Pytlíček a Sedlář, pochvalu zaslouží pozorná obrana. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Vstup do zápasu jsme měli skvělý, když hned ve třetí minutě překvapil dlouhý aut Jakuba Havlíčka královickou obranu a na zadní tyči měl dost prostoru k zakončení hlavou Pytlíček, který dostal Tempo do vedení. Nedlouho poté jsme se po pravé straně prosadili znovu, krásnou kombinační akci zakončil do prázdné Klouček, ale asistent rozhodčího v hraniční situaci zvedl praporek nad hlavu. Šanci na svůj druhý gól měl Pytlíček, který byl zřejmě sám překvapen, kolik prostoru ve vápně měl, takže svým zakončením bránu netrefil. Postupem času jsme drželi převahu na míči, ale domácí měli pasáže, kdy dlouhými auty nebo standardními situacemi zaměstnali naší obranu, ale ta s pomocí Pacovského všechny situace ustála. V závěru poločasu po průniku Mastného po levé straně měl další šanci Sedlář, ale ani on nezamířil mezi tři tyče, a těsně před přestávkou po dobré akci Jakuba Havlíčka s Babickým v dobré pozici zazmatkoval i Klouček.

Na začátku druhého poločasu byl obraz hry stejný. Tempo se drželo na míči a snažilo se otevřít zataženou obranu domácích, kteří se snažili využívat brejkové situace a držet nás pod tlakem standardními situacemi. Další dvě šance přišly hlavou na zadní tyči, ale ani Babický po krásném centru, ani Hampapa po standardní situaci síť nerozvlnili. Kýžené odskočení na 2:0 tak přišlo až po hodině hry, kdy Tomáš Havlíček získal míč na vlastní polovině, vyslal do samostatného úniku Sedláře, který obešel Drahoráda a zařídil dvougólové vedení. Zbytek zápasu byl překvapivě nahoru dolů. Královice hrály v posledních dvaceti minutách víc s míčem na polovině Tempa a po střele Kučery a dohrání Nevařila na zadní tyči při nás stálo dost štěstí, když jsme míč na poslední chvíli zastavili na brankové čáře. Nebezpečné byly i střely Trnky a Nevařila, s nimiž si výborně poradil Pacovský.

Asistent trenéra Petr Havlíček: "Od začátku zápasu jsme drželi míč, hráli aktivně, měli dobrý pohyb a pomohl nám i rychlý první gól. Hráli jsme poprvé na jaře na trávě a přijde mi, že ta královická nám nějak nesedí, i proto tam byly i nějaké technické chyby, ale v průběhu duelu jsme si vytvořili dost šancí na to, abychom vedli vyšším gólovým rozdílem. Škoda, že jsme některé útočné situace a hlavně zakončení ve vápně neřešili s větším klidem. V závěru jsme to měli dohrát zkušeněji, nedořešili jsme některé brejkové situace a zbytečně se dostali pod tlak, ale to přičítám i improvizovanému složení v posledních dvaceti minutách. Je super, že když jsme tentokrát nebyli tak produktivní, vzala za to skvěle obrana, která po celý zápas odskákala spoustu soubojů, a ve dvou nebo třech situacích nás skvěle podržel Paci. Zvenku tak vezeme tři body, čisté konto a dobrý týmový výkon, čímž jsme snad dostatečně pogratulovali Vankysovi a jeho ženě k narození druhého potomka."






Zápasy:

Sokol Královice - FC Tempo Praha 0:2 (0:1) Video ze zápasu