FC Tempo Praha

U15: Rozdíl v koncovce

15.4.2024 22:49   Petr Suchan  

Tempáci ztratili zápas o čelo tabulky na Xaverově kvůli slabé produktivitě.

Dnes jsme opakovaně poznali, jak umí být fotbal krutý. Od začátku jsme byli více na míči, ale soupeř hrozil dlouhým balónem za obranu. Zatímco my jsme zahazovali šance, tak domácí proměnili do poločasu vše, co měli. Dvakrát nás trestal domácí Lukeš v samostatném úniku po dlouhém odkopu. Lukas víc práce neměl. Fungoval nám dobrý presink a za první poločas jsme měli minimálně pět stoprocentních šancí. Xaverov dost chyboval v rozehrávce, ale naši útočníci to nedokázali využít. Kadeřábek se objevil sám před brankářem, který ho zákrokem dne vychytal. Matěj Petrtýl trefil v jasné šanci jen tyč a Kuba Novotný své dvě velké šance také zahodil.

V poločase nebylo moc co měnit. Jen jsme vystřídali kus za kus, abychom oživili síly a pevně jsme věřili, že máme na to je zmáčknout. Bohužel to, co jsme dnes nedali, je neskutečné. Musíme vyzdvihnout výkon domácího brankáře, ale být v zápase desetkrát v šanci a dát gól jen z druhé dorážky, je důvod, proč jsme to výsledkově nezvládli. Soupeř si to moc nekomplikoval a hrál dlouhé, ale cílené balóny. Do kombinace se moc nepouštěl. Za stavu 2:1 kouskoval hru. Na můj vkus dost polehával a protahoval každou rozehru. I z toho důvodu rozhodčí výrazně nastavoval. My se tlačili za vyrovnáním, a tak se vzadu otevírala okénka pro soupeře. Ten jedno v nastavení využil.

Rozdíl byl hlavně v koncovce. Hodně to mrzí, ale kromě produktivity před brankou soupeře nemůžeme hráčům nic vytknout. Enormní nasazení a všichni nechali na hřišti úplně všechno. Tentokrát jsme to ustáli i v hlavě a působili sebevědomě. Bohužel v těchto zápasech nemáme potřebné štěstí. Dnes vyhrál šťastnější tým. Soupeř byl lepší v zakončení, a tak vyhrál zaslouženě. Nezbývá než gratulovat.

Zápasy:

SC Xaverov Horní Počernice - FC Tempo Praha 3:1 (2:0)