FC Tempo Praha

B tým: Seznamte se, Jarda

17.4.2024 8:30   Moris Hyršl  

Utkání proti Vinoři rozhodl hattrickem nováček na Tempu Jaroslav Novotný.

Víkend začal pro část týmu opravdu skvěle. Sobotní výlet do Pardubic na koncert Michala Hrůzy a kapely Hrůzy byl tak intenzivní, že jsem byl jediným členem výpravy, který se vůbec v nedělní odpoledne na Tempo dostavil. Dorazil také Jirka Hron, který se rozhodl obohatit svůj šatník o brýle tak rychlé, že by mu snad zaručily i přednostní vstup na techna do Berghainu. Velmi mu je závidím.

Jaroslav Novotný Jaroslav Novotný
V šatně zjistíme, že Čechýno sedí. Místo něj hraje Jarda. S Čechýnem nevíme, o koho jde, takže nechápeme. K rozcvičce dáváme tyčku, bavíme se o Michalovi Hrůzovi a kapele Hrůzy a posloucháme nadávky hráčů Vinoře, kteří nechtějí hrát na umělce. Zvlášť hráč číslo 11 nepůsobí moc sympaticky.

Během prvního dějství pociťuji celkem intenzivní zvonění v uších. Nevím, jestli se jedná o dozvuky koncertu, nebo čtyři nastřelené brankové konstrukce, každopádně to je dost vadivé. Stejně vadivý je i gólman soupeře, který předvádí naprosto fantastické zákroky, přesto třikrát kapituluje. O všechny branky první půle se postaral hattrickem Jarda. Už víme, kdo to je a chápeme proč Matěj sedí. Naopak hráč Vinoře číslo 11 je tragický, a to nám moc chutná.

O poločase instruuje trenér, že do hry přijde sedmička hostů a že bude zlobit zle. Nezlobí. Druhá půle je relativně o ničem, gól na každé straně, jinak nic zajímavého. Ze zápasu si přesto můžeme odnést pár poznatků. Jarda je král. Dejv na tréninku zakončuje naprosto chladnokrevně, v zápase je však prozatím teplokrevný. Páťa se po svém grandiózním představení minulé kolo pro jistotu neukázal na Tempu celý týden. K mému výkonu, zahrál jsem si patnáct minut a byl jsem víckrát v offsidu, než kolikrát jsem se dotknul balonu. Možná jsem se na to měl taky vykašlat a zůstat doma.

Závěrem bych chtěl dodat, že momentálně vede tabulku Čechie Dubeč. Nechci je nijak urážet, určitě jsou na špici právem, ale jestli příští sezonu bude v přeboru Dubeč a Dolní Chábři, odmítám soutěži říkat Pražský přebor.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FK Vinoř 1928 4:1 (3:0)