FC Tempo Praha

B tým: Fotbal na lavičce

23.4.2024 12:37   Matyáš Buzek  

Benfika venku nevyhrává. Na hřišti o ničem, na lavičce lepší.

Pozápasovej článek píšu hnedka v metru po zápase, abych to měl rychle za sebou a taky protože jsem ještě v čerstvý paměti. Dnešní zápas jsme hráli proti TJ Praga.  Anglický počasí zpočátku napovídalo, že to nebude nic pro nás futsalisty z umělky, kde balón neskáče a nemusíme ho zpracovávat natřikrát. Toho jsem se ale já bát nemusel, protože před zápasem jsem dostal od trenéra info, že budu sedět.

B tým: TJ Praga - FC Tempo Praha 3:2 B tým: TJ Praga - FC Tempo Praha 3:2
 Na střídačce to bylo fajn. Jako vždy tam panovala dobrá nálada, což potvrzuje i předzápasový selfie, kde jsou zatím úsměvy od ucha k uchu. Navíc v 19. minutě jsme viděli i trochu fotbalovosti, když Petr Dedek zalepil za lajnou dokonale balón. Za to od nás sklidil velký potlesk. Aby to ale nebylo jen růžový, museli jsme si kvůli Pavlovi stanovit i jedno pravidlo. A to že prdět se bude jen mimo střídačku, abychom se cítili komfortně. Občas je nutný prostě trochu přitvrdit a nenechat si srát na hlavu. Zbytek poločasu by byl o ničem, kdyby Švábis nepřišel na to, že Vítek Klajbl má zajímavý příjmení a že bude mít novou přezdívku JBL, čti džejbíel (značka repráku). Moris pak ještě vtipně dodal, že moji předci byli asi buzeranti. Taková narážka na moje příjmení mě i po těch letech vždy moc pobaví. Fotbal po 45 minutách byl 0:1.

O poločase jsme se šli rozcvičit a zkusit si pár střel z míst, kde mělo Tempo šance během první půle. Většinou se jednalo o gól do šibenice. Obzvlášť u Švábise to vypadalo, že kdyby hrál, tak bychom se o výsledek bát nemuseli.

Ve druhý půli nás pět z lavičky vystřídali kluci ze hřiště. Nálada se tímto tahem změnila. Úsměvy vystřídalo naštvání. Bohužel jsem už ze hřiště nezvládl přesně sledovat, co se tam dělo.

V závěru Švábis dal krásnej gól hlavou, bejt tam dýl, dá jich pět. 

Skončilo to 2:3. Prohra.

Zápasy:

TJ Praga - FC Tempo Praha B 3:2 (1:0)