FC Tempo Praha

A tým: Konečně poražený Zličín

6.5.2024 16:18   redakce  

Poprvé po návratu do přeboru jsme dokázali vyhrát se Zličínem, a to na jeho půdě 3:1. Ohlasy uvnitř článku!

A tým: FC Zličín - FC Tempo Praha 1:3 A tým: FC Zličín - FC Tempo Praha 1:3
 Na výborně připraveném hřišti jsme od prvních minut naplňovali záměr, se kterým jsme do zápasu šli. Trpělivou hrou jsme si připravovali šance, jediná škoda byla, že jsme nedokázali být tak efektivní. Na vedení to ale stačilo. Kleček poslal krásnou diagonálu na Pytlíčka, který si dobře počkal až mu proběhne Tomáš Havlíček, uvolnil Babického a ten oslavil svůj návrat do útoku přesnou koncovkou - 0:1. Mohli jsme navýšit náskok, ale bohužel nás buď vychytal Hlous, nebo byla na vině nepřesná koncovka. Bohužel přišel trest. Zličín ukázal, v čem je nesmírně silný, a to v efektivitě. Ondrejka vrátil míč před branku po autovém vhazování, Košút se vyšrouboval do vzduchu a jeho hlavičku Pacovský vyškrábl jen do Bagoua a bylo to 1:1. Nepoložilo nás to a stále jsme drželi původní plán. Odměnou byla branka do šatny. Hlousův odkop vyhrál ve vzduchu Kleček na Pytlíčka, ten prohodil míč mezi nohy Kučery a Sedlář šel sám na branku. Zakončil chladnokrevně, a do kabin se tak šlo za stavu 1:2.

Gól do šatny znamenal výhodu, ale hlavně i to, že jsme mohli čekat na brejky. Domácí obrana nebyla v nejlepším rozpoložení, ale my jsme pálili jednu tutovku za druhou. Vysvobození pak přišlo po třetí brankové asistenci Pytlíčka, který vyslal do brejku Sedláře. Náš kanonýr utekl Kučerovi a prostřelil Hlouse - 1:3. Brance předcházel závar před naší brankou a jen dobře, že jsme odskočili na dvě branky. Tím prakticky zápas skončil. Za zmínku pak stojí střela Merty v nastavení a robinzonáda Pacovského a naše opětovně nedotažené šance. Tentokrát nás produktivita trápit nemusela a zápas výsledkem 1:3 i skončil.

Trenér Petr Vanko: "Vše nám dneska vyšlo, jak jsme chtěli a musím kluky pochválit za velmi dobrý výkon. Jsem rád, že jsme porazili nesmírně silného soupeře a vítězství je to naprosto zasloužené. Drobnou kaňkou je velké množství neproměněných šancí, ale i tak tři vstřelené góly a tři body bereme a třeba příště budeme produktivnější."



Zápasy:

FC Zličín - FC Tempo Praha 1:3 (1:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:21)