FC Tempo Praha

U15/U14: Progres ve hře i výsledcích

9.5.2024 13:26   Štěpán Sedlář  

Tempáci v přeboru nastříleli Junioru osm branek.

V pražské soutěži jsme o víkendu narazili na tým, který v tabulce okupuje stejně vysoké příčky jako my. Na podzim jsme na Junioru prohráli 0:1, a tak se dal očekávat podobně tuhý boj i u nás. Motivace byla ale jasná. I v této soutěži se chceme pohybovat na bedně a předešlé naše jarní zápasy to jen potvrzovaly.

Začátek zápasu patřil hostům, kteří nám svým aktivním presinkem dělali velké problémy. Chvíli nám trvalo, než jsme našli účinné cesty, jak překonat první napadající vlnu soupeře. Jakmile jsme na to klíč našli, stali jsme se na hřišti lepším týmem a po pěkných kombinacích, kterým ještě ze začátku chyběla přesnost a lehkost, jsme se začali dostávat před soupeřovu branku. Střelecký účet prolomil Andy a od této chvíle byli naši borci patřičně sebevědomí.

O poločasové pauze jsme kluky nabádali, aby pokračovali v aktivitě, protože jsme věděli, že soupeř má kvality na to, aby se zápasem ještě něco udělal. Druhý poločas již byl od začátku především v naší režii, a tak jsme ještě navýšili střelecký účet. Velmi cenná výhra.

Kluky musíme pochválit, protože i když víkend co víkend nastupujeme v jiném složení, je vidět velký progres v celkové hře a i ve výsledcích. Za zmínku ještě stojí vynikající výkon Holyho, který si připsal z pozice středního záložníka 3+2, Davídova nula v bráně, Andyho naběhané kilometry či spolehlivý výkon celé obranné čtyřky.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - TJ Junior Praha 8:0 (2:0)