FC Tempo Praha

A tým: Rozhodla výborná druhá půle

13.5.2024 1:21   redakce  

Odpor Dolních Chaber zlomili Tempáci ve druhém poločase a připsali si výhru 4:1. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Kdo přišel na Tempo později, tak přišel o divoký začátek. Hned ve druhé minutě kopl Jakub Havlíček rohový kop tak přesně, že míč skončil o zadní tyč v síti - 1:0. Poměrně laciné vedení jsme ale nepřetavili do souvislejšího tlaku a naopak po hrubce v rozehrávce jsme vrátili Chabry do zápasu. Tento okamžik ale vzbudil emoce. Palma byl jasně faulován na penaltu, ponechaná výhoda, Chaloupka trestuhodně přestřeluje prázdnou branku a k našemu překvapení je dopísknutá penalta. Krkolomný postup, ale Jírovec ji proměnil a nebylo co dál řešit - 1:1. Chabry hrály důrazně a protože se nic moc fotbalového nedělo, přišly emoce po faulu Chaloupky. Naprosto nevybíravý zákrok skončil pouze žlutou kartou. Ochrana zdraví hráčů šla opět stranou. Všechna čest hostujícímu realizačnímu týmu, že svého svěřence aspoň stáhli ze hřiště. Odměnou za toto gesto mohlo být i vedení 2:1, ale naštěstí pro nás skončila šance hostí nezdarem.

Fotbalová zábava začala být k vidění až po přestávce. Prosadili jsme se hned třikrát a pokaždé po centru. Nejprve jsme otočili hru na jednu stranu, následně Tomáš Havlíček našel milimetrovým pasem Kostku na druhé straně a jeho precizní centr trknul hlavou do sítě Sedlář, 18. gól v sezóně našeho kanonýra a bylo to 2:1. Velmi podobná situace se odehrála ještě jednou. Kostka dostal od Hampapy přihrávku za obranu, navedl míč a jeho další pobídku uklidil do prázdné branky Babický - 3:1. Hosté pak už trochu rezignovali a začali kupit chyby, které jsme však nepotrestali. Po rohovém kopu Trajhana se nakonec ještě hlavou do šibenice prosadil Viktorin a dal finální podobu výsledku - 4:1.

Trenér Petr Vanko: "Úvod zápasu možná sliboval zajímavou podívanou, ale do přestávky moc nebylo na co koukat. Po změně stran jsme však už přidali a díky trpělivé hře po stranách jsme dokázali rozhodnout a přidat další branky. O přestávce jsem měl v hlavě podzimní trápení v Chabrech až do nastavení a jsem rád, že jsme to zvládli lépe."






Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Dolní Chabry 4:1 (1:1) Video ze zápasu