FC Tempo Praha

U15/U14: Až na dno sil

14.5.2024 17:22   Štěpán Sedlář  

Tempáci poctivým výkonem vydolovali tři body s Motorletem.

Další těžký zápas v pražské soutěži nás čekal na výborně připravené trávě na Uhelných skladech proti Motorletu.

Od začátku bylo velmi vysoké tempo zápasu. Soupeř nás důrazně dostupoval a nenechal nám jediný centimetr prostoru navíc. V první půli měl více nebezpečných situací soupeř, avšak do vedení jsme se dostali my po dobré práci Zichyho s Nídym, kdy druhý jmenovaný z vápna prostřelil domácího brankáře. Soupeř však ještě do půle stihnul zaslouženě vyrovnat po pěkné kombinační akci.

Věděli jsme, že dnes vyhraje tým, který se více kousne a půjde si za vítězstvím o trochu více, protože oba týmy měly na lavici málo hráčů na střídání a horké počasí také příliš nepomáhalo. Do vedení jsme se v druhé půli dostali zásluhou Jirky Müllera, ale soupeř stále stupňoval tlak a odměnou mu byl vyrovnávací gól po našem nedůrazu. Vypadalo to, že nám již nezbývá moc sil, abychom utkání překlopili na naší stranu, avšak náš ojedinělý výpad ve druhé půli znamenal rozhodující gól, když Jirka připravil skvělou pozici před prázdnou branku pro Krýšu. Závěr zápasu jsme zvládli výborně týmově, kdy naše obrana se Šeflíkem musela řešit ještě řadu nebezpečných situací.

Pro nás opravdu skvělý zápas proti výbornému soupeři, který měl výrazně více hráčů ročníku 2009 než my. První půli soupeř napadal níže a my jsme museli hledat průnikové přihrávky do mezer mezi soupeřovo zálohou a obranou a naopak ve druhé půli při aktivním organizovaném presinku soupeře jsme museli řešit kvalitu a rychlost při rozehrávce od branky. Soupeři děkujeme za super zápas. Dnes se štěstí obrátilo na naši stranu, na druhou stranu jsme si tři body za obětavost a bojovnost zasloužili. Kluci si sáhli na dno svých sil a pro nás jedině dobře, že vidí, že pokud se zápas odjezdí, tak se to štěstí dostaví. Zároveň přejeme brzké uzdravení domácímu hráči, který si v souboji nešťastně přivodil nepříjemné tržné zranění na hlavě.

Zápasy:

FK Motorlet Praha C - FC Tempo Praha C 2:3 (1:1)