FC Tempo Praha

B tým: Anglickej fotbal

5.6.2024 17:58   Tomáš Mikuda  

Benfika v bouřce prohrála v Kunraticích vysoko 1:5.

První červnovou neděli jsme přijeli na hřiště Kunratic, kde jsme se chystali urvat další cenné body do tabulky. Od začátku bylo jasné, že se bude hrát anglickej fotbal, protože krutopřísně pršelo. Bouřka vyděsila i střídajícího Čecha, který nechal svůj dres pod lavičkou, z něhož se pak dala vyždímat půlka bazénu.

Zápas začal asi o deset minut později, zato první žlutá karta přišla po ukázkovém skluzu Matyho Buzka už ve 42. sekundě. První minuty byly opatrné a z naší strany dost nepřesné. Dlouhé nakopávané balony končily po většinu času v outu. A tak udeřil soupeř, který do poločasu po pár pěkných akcích třikrát skóroval. Avšak Jarda Novotný po své individuální akci poslal kunratickým klasického šatňáka, a tak jsme v půli prohrávali 3:1.

Do druhé půle jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě a odhodláni s výsledkem něco udělat. Ačkoliv jsme v prvních pěti minutách inkasovali, tak jsme hráli lépe než v prvním poločase. Začali jsme si vytvářet slibné šance, které jsme bohužel nebyli schopni proměnit. Za zmínku stojí střela Kuby Havlíčka z půlky hřiště, která přeletěla brankáře, ale naneštěstí pro nás orazítkovala pouze tyč. Další příležitost na snížení přišla v 75. minutě v podobě penaltového kopu, bohužel náš kapitán Jan Míka, který se na podzim proti Kunraticím nemýlil, tentokrát neproměnil. Ke konci zápasu jsme se ještě snažili s výsledkem ještě něco provést, ale naopak v úplném závěru jsme po chybě ještě jednou inkasovali.

Zápas skončil 5:1, ale myslím si, že kdybychom nepromarnili šance, především ve druhém poločase, mohl pro nás být výsledek daleko příznivější. 

Zápasy:

SK Slovan Kunratice - FC Tempo Praha B 5:1 (3:1)