FC Tempo Praha

Muži A: Krutá domácí porážka s ČAFC

26.3.2012 23:46   www.fotbalpraha.cz  

Vývoj zápasu ovlivnil nevídaný vlastní gól Netušila ve 40. vteřině utkání.

Tři zápasy, tři vítězství, to je jarní bilance Čafky. Její gólový apetit tentokrát odneslo Tempo. Při prvním jarním vystoupení na domácím trávníku inkasovalo čtyři góly, když Netušil si dal vlastní branku už ve 40. vteřině zápasu. Čafka tak dokázala ve třech zápasech svým soupeřům nasázet už 15 gólů a rychle utekla z bezprostředního pásma sestupu. Naopak domácí se mu začínají blížit.

Průběh zápasu ovlivnila jeho úvodní minuta. Kočí prohrál na půlící čáře souboj s Trymlem, ten poslal dlouhý míč do vápna domácích a Netušil se nedohodl s mladým brankářem Bricínem. Ten si pro míč vyběhl, ale Netušil jej nasměroval podél něj do sítě. Lepší úvod si hosté nemohli přát, naopak pro domácí to byla krutá rána.

Záznam utkání ZDE

Tento gól pochopitelně ovlivnil další průběh zápasu. Hosté pozorně bránili a čekali co domácí vymyslí. Ti se postupně z těžkého úderu vzpamatovali, ale zkorigovat výsledek do poločasu nedokázali.

Po přestávce domácí aktivitu vystupňovali, ale dát gól jim nebylo souzeno. V brance ČAFC stál výborný Drahorád. Chleba se definitivně lámal po hodině hry. V 64. minutě si Dratva vyměnil míč s Kunešem, ten mu jej vrátil a Dratva z úhlu protřelil Bricína. Když za šest minut inkasovali domácí potřetí, bylo hotovo. Bricín ještě stačil vyrazit střelu Kuneše, ale na pokus Kurala už nedosáhl.

Čestný úspěch domácích měl na kopačkách Boubín, ale Drahorád byl opět neprůstřelný. A tak inkasovali domácí poslední těžký úder. Na kolmou přihrávku si naběhl Kuneš a propálil Bricína počtvrté.

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (FC Tempo):
Když si dáte v první minutě vlastní gól, tak už je to těžké. Čafka bránila a to jim vyhovovalo. Nehráli jsme špatně, ale vzadu byl chaos pramenící z chyb jednotlivců. Po další takové chybě jsme dostali druhý gól a bylo po zápase. I další dva góly přišly po našich individuálních chybách.

Zdeněk Herink (ČAFC): První půle byla vyrovnaná, ovlivnil to rychlý vlastní gól. Bylo to oboustranně opatrné, my jsme bránili dobře. Za stavu 0:1 nás podržel dvakrát brankář Drahorád. Druhým gólem se to zlomilo. Domácí ještě víc otevřeli obranu a to nám vyhovovalo. Z rychlých protiútoků jsme nakonec přidali ještě dvě branky.

Nejlepší hráč Tempa: Jan Kočí
Nejlepší hráč ČAFC: Ivo Drahorád
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: David Dratva (ČAFC)

Zápasy:

FC Tempo Praha - ČAFC Praha 0:4 (0:1) Video ze zápasu