FC Tempo Praha

Muži A: Domácí remíza s Královicemi

22.4.2012 22:37   www.fotbalpraha.cz  

Tempo soupeře přehrávalo v pvní půli, po změně stran měl více šancí soupeř.

Před zápasem se na trávník Tempa snesl déšť, ale štěstí nenapršelo ani jednomu mužstvu. Ještě před úvodním hvizdem vykouklo sluníčko a to si nakonec posvítilo na remízový zápas. Hosté třikrát trefili brankovou konstrukci, dali i úvodní gól, ale nakonce se museli spokojit s bodem. Domácí dvacet minut před koncem vyrovnali a pak už se na výsledku nic nezměnilo.

Začátek zápasu byl hodně rozpačitý. Kombinace vázla, spousta nepřesností, takže oba brankáři byli bez práce. Až po čtvrthodině hry vypálil pohotově z hranice vápna domácí Sehnoutka, byl z toho jen roh. Na druhé straně se zastřelovali hosté, Krejča i Randa mířili hodně vysoko nad branku.

Ve 24. minutě už mohlo být všechno jiának. Socher unikl po levé straně, prudkou přihrávkou našel na bližší tyči Randu, jeho dorážka však skončila mimo domácí branku. Pak přišly chvíle domácích. Hlavík se prosadil po levé straně, ale opět z toho byl jen roh. Vzápětí měl tutovku Hurka, který zůstal pár kroků před brankou úplně volný, ale hlavou ji trefit nedokázal.

Poslední slovo před přestávkou měli hosté, když se individuálně prosadil svým důrazem Dufek. Prodral se až do vápna, ale zamířil mimo branku. Když na druhé straně Boháč nezpacifikoval přihrávku Kočího, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten trval jen šest minut. Hosté získali výhodu přímého kopu. Z levé strany zakroutil míč na bližší tyč Randa, tam jej hlavou lehce lízl Novák. Kuchař si na míč sice sáhl, ale v cestě do sítě mu nezbránil. Po hodině hry mohlo být rozhodnuto. Randa uvolnil ve vápně Sochera, ten obešel i Kuchaře, ale z úhlu trefil jen tyč opuštěné branky.

Domácí sáhli k dvojímu střídání a zejména mladíček Nwogu začal defenzívu Královic hodně zlobit. V 68. minutě se prokličkoval až do vápna, místo střely ještě přihrál Kopalovi, který však zbrkle vypálil daleko mimo branku. Nwogu byl i u vyrovnávací branky v 71. minutě. Na levé straně převzal míč od Kočího a naservíroval jej Hlavíkovi před branku a jeho pohotová střela skončila v síti.

Nwogu svými kličkami dál čaroval, opět připravil palebnou pozici Kopalovi, opět bez efektu. Hosté mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch, ale dvakrát jejich snažení zastavila branková konstrukce. Tyč trefil hlavou po rohovém Kopu Koranda a průnik Nováka skončil střelou do břevna, od kterého se míč odrazil zpět do náruče překonaného Kuchaře. Zápas tak skončil dělbou bodů.

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (FC Tempo):
Kdybych měl říct, že jsem s remízou spokojený, tak bych nejdříve řekl ne. V první půli jsme byli lepší, měli jsme šance a mohli jsme vést 3:1, tak by to bylo o něčem jiném. Po přestávce jsme ale dostali gól, takže jsem rád, že jsme alespoň vyrovnali. Chtěli jsme vyhrát, tak jsme se tlačili dopředu a Královice hrozily z brejků, mají na to hráče a několikrát  to hořelo, Byly tam nějaké tyče. Musím tedy říct, že jsem nakonec s remízou spokojený.

Jiří Novák (Královice): První půle byla z naší strany hodně špatná, i když tam měl tutovku Randa. Pak jsme dali gól, dvakrát jsme trefili tyč, jednou břevno. Na šance jsme byli asi lepší, ale remízu nakonec bereme. Byl to dobrý zápas, měl svou kvalitu.

Nejlepší hráč Tempa: Jan Kočí
Nejlepší hráč Královic: JIří Novák
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Jiří Novák (Královice)

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Královice 1:1 (0:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:30)