FC Tempo Praha

St.přípravka B2: Vyrovnaný boj se starší Duklou

23.9.2010 10:45   Michaela Heřmánková   Dalibor Wijas  

Tempo v soutěži 5+1 prohrálo v součtu dvou zápasů o jediný gól s Duklou, která nasadila o rok starší tým.

V sobotu 18.9. časně ráno jsme doma nastoupili proti o rok staršímu týmu Dukly. Boje se opět odehrávaly současně na dvou hřištích. Tým trenéra Kočího nakonec remizoval 6:6 a tým trenéra Michla jen těsně podlehl 5:6.

První třetinu se kluci nestihli ani rozkoukat a prohrávali 0:1. To si na Matěje vyšlápli dva útočící hráči soupeře. Velkou šanci a vyrovnání měl na svých kopačkách v 5.min. Dan Šejvl, ale jeho střela mířila vedle. Pořekadlo nedáš dostaneš se ukázalo pravdivé už v 9. minutě, když jsme inkasovali podruhé střelou z dálky pod břevno - 0:2.

Druhá třetina už byla herně úplně o něčem jiném. I když to byl soupeř, který otevřel trochu se štěstím skóre, když jeho střela trefila tyč a míč se stočil do naší brány. Potom už jsme soupeře takřka k ničemu nepustili. Ve 4.minutě využil nepřehledné situace před brankou hostí Dan Šejvl a vyrovnal – 1:1. V 10. minutě si zpracoval vyhozený míč brankářem Dukly Luky Hroník a pohotově od tyče zvýšil – 2:1. V 15. minutě brankář neudržel míč a opět Luky Hroník poslal za jeho záda – 3:1. O minutu později rozehrál Matěj od branky na Dana Šejvla, ten sklepl míč Lukášovi Hroníkovi a ten se nemýlil – 4:1.

Třetí třetina měla stejný herní náboj jako ta druhá. Opět to byl soupeř, který se ujal vedení ve 4. minutě střelou ke vzdálenější tyči. V 10. min. jsme inkasovali po druhé přesnou střelou k tyči. Naše odpověď přišla ve 13. minutě, kdy po krásné akci snížil Dan Šejv za asistence Lukáše Hroníka. Opět jsme si vytvořili spoustu vyložených šancí, ale chyběla přesnost anebo naše snažení zastavil brankář. V 17. minutě jsme neuhlídali hráče a opět inkasovali. Ještě v téže minutě Luky Hroník vyvezl míč po pravé straně a před brankou nastřelil soupeřova hráče, od kterého se míč odrazil do branky - 2:3.

Branky: Hroník 4, Šejvl 2.
Sestava: Heřmánek – Ondrík, Hobzík, Trajhan, Hroník, Šejvl, Luťcha

Do první veliké šance se už v 1.minutě dostal Tonda Wijas po přihrávce Patrika Novotného, ale jeho střelu z úhlu brankář chytil. Ve 2.min. otevřel skóre soupeř, když po dlouhém pasu až před naší bránu Tomáš vyrazil a útočník vrátil do prázdné brány – 0:1. V 8.min. jsme inkasovali podruhé, když Tomáš při závaru před brankou třikrát vyrážel až nakonec balon zkrotil náš hráč rukou a byla neřízena penalta - 0:2. Branky jsme se dočkali v 16. minutě, když za asistence Tondy Wijase snížil Štěpán Sedlář. O minutu později Dukla zvýšila v přečíslení na 1:3. Opět jsem si vypracovali šance na skórování, ale nedokázali je proměnit.

Druhou třetinu jsem začali lépe. Vedení jsme se ujali už ve 2.minutě, když chybu brankáře hostí využil Tonda Wijas a z půlky dopravil míč do brány. Ve 13. minutě jsme zapomněli na osamoceného hráče a bylo vyrovnáno 1:1. I když jsme měli herní převahu, nedokázali jsem ji gólově proměnit a remizovali jsme.

Třetí třetinu gólově otevřel opět soupeř už v první minutě střelou k tyči – 0:1. Vyrovnání přišlo ve 3. minutě, kdy brankáře lobem překonal Zdenda Sita- 1:1. V 6. minutě se soupeř ujal vedení, když se přes celé hřiště vydal na výlet brankář – 1:2. V 9. minutě vyrovnal Tonda Wijas za asistence Zdendy Sity v konfrontaci 2 na 1.a ve  14. min. po individuální akci zvýšil opět Zdenda Sita na 3:2.

Branky: 2 Wijas, 2 Sita, Sedlář.
Sestava: Touška – Novotný, Škobis, Sedlář, Sita, Wijas, Horák.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FK Dukla Praha B 11:12