FC Tempo Praha

Muži A: Kočí a Kopal v nejlepší jedenáctce sezony

22.6.2012 0:12   www.fotbalpraha.cz  

Dva hráči Tempa byli nominováni mezi elitní hráče přeboru - záložník Jan Kočí a útočník Pavel Kopal.

Redakce fotbalpraha.cz sestavila, stejně jako na podzim, jedenáctku sezony. Své místo v nejlepší jedenáctce po první půlce přeboru obhájili jen čtyři hráči, z toho tři záložníci. Právě do zálohy se výbornými výkony na jaře zařadil Jakub Hájek z Bohemians Praha B, který se také stal hvězdou jara s dvanácti nominacemi. Vyrovnal tak podzimního rekordmana Jana Kočího z Tempa.

Jednadvacetiletý mladík byl svou nominací do sestavy roku velmi překvapen. „Samozřejmě mě to hrozně potěšilo, mám opravdu velkou radost. Jako tým jsme podávali velmi dobré výkony celou sezonu, potom se může stát, že díky mužstvu někdo vyletí nahoru, stejně jako já. Myslím si, že mi k tomuhle ocenění hodně pomohl tým. Je to pro mě závazek k tomu, abych se dál zlepšoval a podával dobré výkony.“

Po podzimní části soutěže jsme poprvé vybrali nejlepší jedenáctku sezony. Tehdy byl hlavním kritériem počet nominací v anketě hvězda zápasu, ve které vybrali v každém zápase trenéři nejlepšího hráče svého mužstva a redakce našeho webu měla právo dalšího hlasu. Od jarní části soutěže už byly k dispozici hráčské statistiky, na jejichž vypovídací schopnost jsme po skončení soutěže vsadili víc než na výsledky ankety, která byla podpůrným, ale důležitým ukazatelem. A v některých případech i rozhodujícím.

Fotbal je především hra a zábava, a tak prosíme také přistupujte i k námi sestavené jedenáctce sezony. Na některých postech bylo rozhodování hodně těžké a na řadu výborných hráčů přeboru se nedostalo. Víc než jedenáct jmen sestava fotbalového mužstva mít nemůže. A v přeboru celkem nastoupilo 633 hráčů, byť nekteří jen v jednom zápase a na pár minut.

Nejlepší jedenáctky sezony 2011 - 2012 Pražská teplárenská přebor mužů

Brankář:
Karel Diviš (Aritma)
Nebyl sice ani jednou hvězdou zápasu, ale vychytal 9 čistých kont a v 18 zápasech, ve kterých nastoupil, tak dostal jen 13 branek. Byl klíčovým mužem Aritmy na cestě za postupem, když v prvních šesti jarních zápasech nedostal ani jeden gól a vytáhl mužstvo do čela tabulky. A to je mu teprve 21 let.

Obránci zprava:
Jan Tyburec (Radotín)
Zkušený spolehlivý obránce, který dokázal ze svého postu dát tři góly. Nastoupil ke 33 zápasů, v nichž odehrál celkem 2864 minut.
František Brabec (Libuš)
Obhájil své postavení z podzimu. Celkem 17 krát hvězda zápasu. Především vynikající hlavičkář. Jako stoper dokázal dát 10 branek. Odehrál 32 zápasů a v nich plný počet 2880 minut. Dostal jen jednu žlutou kartu.
Martin Ambrus (Aritma)
Stoper Aritmy, jediný cizinec (Slovák) v naší sestavě. Svou postavou budí respekt. Umí hlavou, konstruktivní v rozehrávce. Nastoupil ve 33 zápasech, ve kterých odehrál 2951 minut, dal 3 góly.
Tomáš Kaliba (ČAFC)
Levonohý fotbalista, exekutor přímých kopů. Dal šest gólů, nastoupil ve 30 utkáních, když odehrál 2565 minut. Na jaře získal 10 nominací na hvězdu zápasu.

Záložníci zprava:
David Bereš (Radotín)
Pohyblivý, rychlý, vynikající technik s překvapivou myšlenkou. Svým způsobem hry i postavou připomíná Václava Pilaře. Nastoupil ve všech 34 zápasech, v nichž odehrál 3016 minut. Dal 10 gólů, z toho dva z penalty.
Jiří Janoušek (Háje)
Nevyzpytatelný tvůrce hry Hájů. Neotřelé nápady, překvapivé přihrávky, nestandardní řešení situací, prostě fotbalové nápady, která lahodí oku diváka. Nastoupil do 28 zápasů, odehrál 2520 minut a dal pět branek.
Jan Kočí (Tempo)
Pracovitá včelka. Jeho blonďatá hříva vlaje po hřišti neúnavně celých devadesát minut. Vítěz ankety hvězda zápasu s 21 nominacemi. Na hřišti nechyběl v celé sezoně ani minutu a dal sedm gólů.
Jakub Hájek (Bohemians B)
Měl vynikající jaro, hvězda druhé poloviny sezony s 12 nominacemi. Těšil se důvěře trenéra Kurucze a tu mu vrchovatě splácel svými výkony. Nenápadný, ale úžasně pracovitý, platný pro tým. Ve 23 zápasech dal 9 gólů a odehrál 2792 minut.

Útočníci:
Pavel Kopal (Tempo)

Výborný technik s dobrou střelou nastoupil ve všech zápasech sezony, ve kterých odehrál 2668 minut a dal 16 gólů. Sedmkrát byl vybrán za hvězdu zápasu. Těžil především ze spolupráce s Kočím. Vyrovnané výkony na podzim i na jaře.
Petr Nykl (Uhříněves)
Jasná volba. 33 gólů za sezonu, ve 30 odehraných zápasech, to je průměr víc jak jeden gól na zápas. Navíc 15 krát hvězda zápasu

Osoby:

Jan Kočí
Pavel Kopal