FC Tempo Praha

Fajn ocenění za celou sezonu, libuje si Kočí

1.7.2012 9:51   www.fotbalpraha.cz  

Kapitán Tempa získal 21 nominací nejlepšího hráče zápasu.

O jeho nominaci do ideální sestavy přeboru nebylo už dlouho pochyb. Kapitán Tempa Jan Kočí nasbíral nejvíc bodů už v podzimní části, celkově byl za celou sezonu nejlepším hráčem zápasu zvolen 21krát, což je nejvíc ze všech fotbalistů v nejvyšší pražské soutěži! "Je to fajn ocenění za celou sezonu," usmívá se 21letý záložník.

Sledoval jste konec soutěže, kde jste byl stále ve vedení?
Měl jsem přehled, tyhle věci sleduju. Nechci, aby to vyznělo špatně, ale trochu jsem čekal, že budu mít nejvíc bodů, protože se pořadí moc neměnilo a mojí výhodou byl náskok z podzimu. Nasbíral jsem nejvíc nominací, což určitě potěší.

Jste se sezonou ve vašem podání spokojený?
Na podzim jsem byl spokojený víc, ve druhé části sezony se mi už tolik nedařilo. Bylo tam víc ohledů, kvůli kterým se mi tolik nevedlo. Měl jsem trochu víc starostí v osobním životě, ale i na Tempu jako trenér. Působil jsem u dvou týmů, u jednoho jako hlavní kouč, nemohl jsem svým fotbalem žít tak naplno jako na podzim. Teď bych ale měl mít zase už jen jeden tým, takže se mi trochu odlehčí a já se budu moct víc soustředit na svoje hraní.

Měl jste nějaké ohlasy na to, že jste se stal nejúspěšnějším hráčem přeboru v počtu nominací na nejlepšího hráče?
Kluci v kabině to samozřejmě věděli, hecovali mě ve stylu, kolik jsem dal komu peněz, že mě pořád volí. Já si to ale nenechal líbit, odpovídal jsem jim v duchu, že nikdo z nich asi neměl takovou formu, aby mě předstihnul. (usmívá se)

Na podzim jste dal pět gólů a přidal osm asistencí. Na jaře byly vaše čísla horší: 2+6. Jak jste spokojený v tomto ohledu?
Rozhodně nejsem spokojený s tím, kolik jsem dal gólů. Šancí jsem měl dost, jen na Meteoru čtyři, nedal jsem nic. Za celé jaro dva upachtěné góly, to je málo. Branek mělo být z mojí strany určitě víc. Druhá věc je, že jsem byl u většiny našich gólů, i když to nebyla vždycky finální asistence. S tím můžu být spokojený.

Vaše Tempo skončilo v přeboru třinácté. Jak hodnotíte sezonu z pohledu klubu?
Dá se říct, že byla pozitivní, protože jsme zapojili spoustu mladých a talentovaných kluků. Výsledkově to už z naší strany tak podařené nebylo, ale co se týče budoucnosti, tak to není úplně špatně. Umístění mohlo být lepší, až do konce jsme hráli o záchranu, ale rozhodně na Tempu nepanuje špatná nálada. Klub se zaměřuje na mládež, což je dobře. Áčko je v tomhle směru lehce v pozadí.

Nevadí vám to, když jste jeho kapitán?
Většina kluků na Tempu vyrostla, užívají si to tady, jdou si zahrát a chtějí každý zápas vyhrát. Trenér Koller by nás ani jinak nenechal. Neznamená to, že bychom fotbal brali na lehkou váhu, spíš je to tady trochu uvolněnější. Chceme hrát přebor, což je kvalitní soutěž, nikam výš teď nechceme.

A co vy osobně? Vás to výš neláká? Nabídky tradičně máte.
Pořád nic neplánuju. Když se někdo ozve, tak si jeho nabídku vyslechnu, ale z Tempa neutíkám. V zásadě jsem spokojený, nic mi tady nechybí.

Ale vyšší soutěž by vás lákala, ne?
Na jednu stranu by mě to lákalo určitě, výš bych to zkusit chtěl, ale mám špatné zkušenosti z divize a ČFL. Vážím si svého času, než abych chodil někam pětkrát týdně, a pak bych byl o víkendu jen naštvaný... Tady je mi dobře.



Osoby:

Jan Kočí