FC Tempo Praha

Muži A: Kopal se vrací do Střešovic

3.7.2012 18:04   www.fotbalpraha.cz  

V elitní sestavě přeboru figuruje po skončení sezony také střelec Pavel Kopal, ale s Tempem se prozatím loučí.

Toho tam vynesly dobré výkony, které podpořil šestnácti trefami. "Jsem z toho docela v šoku. Dozvěděl jsem se o tom od kamaráda, který mi poslal SMS zprávu. Nejdřív jsem si myslel, že si ze mě dělá legraci," konstatoval útočník.

Proč jste byl nominací do ideální sestavy zaskočený?
V přeboru byla podle mě celá řada dobrých útočníků, kteří navíc dali víc branek než já. Čekal jsem, že tam bude Nykl s Junkem. Mně se sezona taky docela povedla, dal jsem šestnáct gólů. Když jsem přišel do Tempa ze Střešovic a někdo by mi v tu chvíli řekl, že jich dám tolik, asi bych nevěřil.

Po podzimu jste měl na kontě deset branek. Nemyslel jste na lepší výkon?
Přiznávám, že ano. Když jsem byl v půlce na deseti gólech, tak jsem jich chtěl nastřílet dvacet. Na jaře bylo ale šancí méně. Taky jsem ale někdy nastupoval na různých místech v záloze, kde mi to vyhovuje méně než v útoku. Takže nakonec jsem šťastný z toho, jak to dopadlo. Ke gólům mi pomohli samozřejmě spoluhráči. Nejvíc pak Honza Kočí. To je mozek týmu. On není tak gólový, je to týmový hráč, co rád přihrává. Asistencí má snad nejvíc v přeboru.

Jak hodnotíte sezonu z pohledu Tempa?
První zápas jsme vysoko prohráli, ale pak přišlo pět výher. Na konci podzimu se nám pak nevedlo a vypadalo to na boj o záchranu. Na jaře jsme se zase dali dohromady a udělali nějaké body. Bylo to takové zvláštní. Byli jsme tým, který bohatým bral a chudým dával. Mně se střelecky dařilo spíš doma, gól jsem dal proti Zličínu, Motorletu B. S týmy, co jsou nahoře, nám to celkem šlo. Hrají otevřený fotbal, to nám sedělo. Když někdo hlavně brání, bylo těžší se prosadit.

O přeboru hovoříte s nadšením, prý se jej ale dobrovolně vzdáváte. Je to pravda?
V Tempu jsem byl jen na hostování ze Střešovic, takže se tam nyní vracím. Musím přiznat, že se mi v přeboru líbilo a tahle soutěž mi bude chybět. Na Tempu mě také přemlouvali, abych zůstal. Ale slíbil jsem to a dodržím slovo. Zprávy ze Střešovic jsou takové, že se budeme snažit hrát o postup. Mám tam hodně kamarádů, pokusíme se vybojovat přebor.

Kdyby to třeba nevyšlo, byl by možný návrat na Lhotku?
Boj o postup bude jistě těžký, adeptů na přebor bude v soutěži určitě víc. Budeme se samozřejmě snažit, aby to vyšlo. Kdyby to nemělo s postupem vyjít, tak bych o podobné věci uvažoval. Teď bych si ale přál, abych pomohl vystřílet přebor Střešovicím.

Přebor pro vás znamenal určitě velkou zkušenost, ale i pořádný herní zápřah. Bylo to náročné?
Musím říct, že raději hraji zápasy, takže mně systém středa – sobota vyhovuje. Já jsem hodně vděčný trenéru Kollerovi. Pod jeho vedením jsem šel fyzicky nahoru. Musel jsem bojovat o sestavu, makalo se a na hřišti to pak bylo vidět. Začalo se dařit. Co se týče hry, tak tam je určitě rozdíl proti I. A třídě. Navíc máte šanci nastupovat proti hráčům jako Baranek, Drobný nebo Šourek. To je paráda. Přebor je taky hodně sledovaný a dobře prezentovaný na internetu. Kamarádi neměli tolik času, aby se chodili dívat na moje zápasy, ale dívali se ze záznamu na netu. V tom mi přebor bude chybět.

Osoby:

Pavel Kopal