FC Tempo Praha

Muži A: Krutý debakl od mladíků Žižkova

27.8.2012 23:58   www.fotbalpraha.cz  

Těžko někdo uvěří, že se hrálo vyrovnané utkání, když skončilo výsledkem 0:5.

Oba soupeři v úvodním kole vyhráli venku, a tak se čekal vyrovnaný souboj. Což o to, vyrovnané utkání to bylo, ale skončilo debaklem domácího Tempa. Hosté ze Žižkova předvedli ukázkové školení z produktivity, když do sítě Tempa nasázeli pět gólů. Domácí měli šancí minimálně na výsledek 5:5, ale dát gól jim za celých devadesát minut nebylo souzeno.

Už ve 3. minutě hosté ukázali, že jsou ofenzivně naladěni, když musel Bricín likvidovat střelu Roubala. Na druhé straně unikl po levé straně Kočí, ale jeho přihrávku před branku stačil lapit Pokorný. Pak přišla pětiminutovka hostů.

V 11. minutě využil zaváhání domácí obrany čiperný Todva, poslal přízemní centr před branku, kde Vrba míč nezpacifikoval, ten propadl před Roubala, který měl snadný úkol, trefit ze tří kroků prázdnou branku - 0:1. Po spolupráci Roubala s Duškem hasil další požár před domácí brankou Kadlec. V 16. minutě propadl středem domácí obrany dlouhý míč k Roubalovi a ten sám proti Bricínovi přidal druhý gól hostů.

Domácí neklesli do kolen a přidali na obrátkách. Ve 26. minutě pálil těsně vedle Kasl. Z dvě minuty Nwogu využil chybu Chlumeckého, uvolnil na levé straně Kočího, který přetáhl centr na nabíhajícího Míku, ten však střelou z voleje branku netrefil. Ve 30. minutě Nwogu vtipně uvolnil Niedermeiera, ale jeho střela díky lehké teči skončila těsně mimo branku.

Když ve 38. minutě Kočí ve slibné pozici nepropálil míč přes bránícího Chlumeckého, dostali domácí třetí úder. Běžela poslední minuta první půle, když z pravé strany odcentroval Roubal, Bricín míč neudržel, za ním nabíhající Opluštil jej uklidil do sítě a bylo to 0:3.

Po přestávce se hosté více zatáhli a čekali, co domácí vymyslí. Ti si sice vytvořili územní převahu, ale v náznacích šancí si gólovou koncovku nepřipravili. Tu největší měl ve 49. minutě Nwogu, který se krásně prokličkoval středem hřiště, ale střelu nezvládl.

Hosté se spoléhali na brejky. Přečíslení tři na dva ale Todva pokazil. V 66. minutě si to mladý Gruzínec vynahradil. Brankář hostů Pokorný stáhl ze vzduchu centrovaný míč, bleskově ho vykopl na pravou stranu Roubalovi, ten míč rychle zatáhl k brance, kam si naběhl právě Todva a pohotově Roubalovu přihrávku poslal do sítě.

V 86. minutě domácí Kočí ve vyložené šanci pálil z voleje mimo  a krutý osud domácích se naplnil. V 89. minutě domácí obraně unikl po pravé straně Dušek, přesným centrem našel Holíka, který se vytáhl do vzduchu a hlavou trkl míč do tyče a popáté i do sítě Tempa. 

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (Tempo): Výsledek je pro nás hodně krutý. Prospali jsme začátek a po chybách ve středu obrany dvakrát inkasovali. Pak jsme se dostali do hry, připravili si šance a mohli jsme do přestávky i vyrovnat. Bohužel jsme ani jednu šanci neproměnili a naopak v poslední minutě první půle jsme dostali třetí gól. Řekli jsme si, že to ještě zkusíme, vytvořili jsme si převahu, připravili si i šance, ale dneska bychom nedali gól, ani kdyby se hrálo do půlnoci. Soupeř se víc zatáhl a spoléhal se na brejky a dva mu vyšly.

Jan Hušbauer (Viktoria Žižkov B): Dnes jsme byli hodně aktivní a hlavně produktivní. Konečně jsme směrem dopředu do zápasu přenesli to, co nacvičujeme v tréninku. Rychlý přechod dopředu, rychlá kombinace a rychlé zakončení. A když se k tomu přidala dnes právě ta produktivita, je z toho nádherný výsledek. Dnes jsem hodně spokojený.

Nejlepší hráč Tempa: Jan Kočí
Nejlepší hráč Žižkova B: Marek Opluštil.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Giorgi Todva (Viktoria Žižkov B).



Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov B 0:5 (0:3) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:30)