FC Tempo Praha

Muži A: Hlavíkovo bodlo přineslo tři body

2.9.2012 15:12   www.fotbalpraha.cz  

Vítězství kalí vážné zranění útočníka Niedermeiera.

Velmi zajímavé, oboustranně útočné utkání se hrálo v sobotu odpoledne na Lhotce. Domácí Tempo hostilo Uhříněves a vyrovnaný duel plný šancí rozhodl jediný gól. V 80. minutě Hlavík klasickým bodlem z hranice vápna poslal míč k tyči a zajistil svému týmu tři body. Hosté by si za svůj výkon bod zasloužili, ale fotbal se hraje na góly a ten dali jen domácí.

Zápas začali aktivněji domácí. Těsně mimo pálil Kasl. Nwogu šikovně uvolnil Tománka, ten Kudrnáče nepřekonal. Golman hostů vychytal i Hlavíka, když jeho střelu srazil na roh. Po centru z pravé strany hlavičkoval Hlavík sám z malého vápna mimo branku. V 15. minutě likvidoval Niedermaierovu šanci opět Kudrnáč.

Za minutu si ve středovém kruhu vyšlápl na Niedermeiera stoper hostů Trhlík a dostal žlutou kartu. Domácí útočník bohužel zápas nedohrál a potvrdilo se podezření na poškozené vazy v koleně. Od této chvíle hosté postupně hru vyrovnali a začali si také připravovat šance.

Přímý kop Luňáka Kuchař vyrazil jen před sebe, ale zmatky před domácí brankou hosté nevyužili. Na druhé straně Procházka v poslední chvíli vložil nohu do střely Tománka a pak Kočí z přímého kopu za faul na Hurku mířil vysoko nad branku.

Ve 37. minutě si Zlatník narazil s Luňákem, ale pálil přímo do míst, kde stál připravený Kuchař. Vzápětí Zlatník šikovně uvolnil Tkache, ale Kuchař jeho ránu vyrazil na roh. Když Žaludovu střelu na druhé straně Kadlec tečoval přímo do náruče Kudrnáče, pískal se konec první půle za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal přímým kopem hostů, když do zdi pálil Procházka. Další akci hostů zastavil faulem Hurka a musel děkovat všem fotbalovým bohům, že nevyfasoval druhou žlutou kartu. V 58. minutě se pak zrodila největší šance hostů. Březina nádhernou kolmou přihrávkou vyslal do úniku Hradila, ten však zbrkle ještě před vápnem střílel a branku minul.

Po hodině hry si slovo vzali opět domácí. Šikovně se uvolnil Nwogu, ale zamířil mimo branku. Pak přímý kop zakroutil Kočí do šibenice, ale Kudrnáč tam přilétl včas a míč vytěsnil na roh. V 68. minutě měl gól na noze Hurka, ale v poslední chvíli mu do rány vložil nohu Zlatník.

Za dvě minuty mohlo být zle s domácími. Přímý kop Pláška Kuchař neudržel, ale dobíhající spoluhráči míč do sítě dotlačit nedokázali, byl z toho jen roh. Po něm hlavičkoval Plášek a překonaného Kuchaře zastoupil na lajně Kasl.

A tak přišel rozhodující okamžik utkání. Hlavík se se štěstím protáhl mezi dvěma hráči a z hranice vápna vypálil bodlem přesně k tyči. Kudrnáč se tam natahoval marně. Pojistit vítězství mohli domácí za dvě minuty, ale brejkovou akci nevydařenou zpětnou přihrávkou na volné spoluhráče pokazil Hurka. Střídající Prucek za další dvě minuty našel volného Kočího, ale jeho tečovaná střela jen břinkla do tyč.

S několika střeleckými pokusy hostů z dálky si Kuchař poradil a udržel čisté konto a tři body pro Tempo.

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (FC Tempo):
Potřebovali jsme vyhrát a to se povedlo. Byli jsme hodně aktivní a v první půli jsme měli šance, které jsme opět bohužel nedali. Po přestávce to bylo vyrovnané, více šancí měl možná soupeř, ale nám se podařilo dát jeden gól a zápas rohodnout. Je to cenné vítězství, kluci bojovali až do konce.

Luděk Hottek (Uhříněves): Utkání se muselo líbit. Bylo to oboustranně útočné a aktivní. V první půli nás domácí přehrávali a podržel nás brankář Kudrnáč. Po přestávce jsme byli lepší, připravili si i šance, které jsme nedali. Ta Hradilova byla tutová. Domácí dali šťastný gól, který to nakonec celé rozhodl.

Nejlepší hráč Tempa: Lukas Tománek
Nejlepší hráč Uhříněvsi: Vladimír Hradil
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Miroslav Procházka (Uhříněves)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Čechie Uhříněves 1:0 (0:0) Video ze zápasu