FC Tempo Praha

Muži A: Fotbalová sebevražda

10.9.2012 9:42   www.fotbalpraha.cz  

Při Čafce stáli všichni svatí, drtivý tlak Tempa nestačil ani na bod.

V netradičním čase, v sobotu odpoledne přivítala Čafka doma Tempo. A všichni fotbaloví svatí nad ní drželi ochrannou ruku a k tomu se přidal vynikající brankář Svoboda, který jen v závěru zlikvidoval tři vyložené šance hostů z Tempa a když už byl překonán, pomohlo mu břevno. Tempo tak přes drtivý tlak po vyloučení domácího Kaliby odjelo s prázdnou. I takový umí být fotbal.

Od začátku byli hosté velmi aktivní, ale jejich kombinační hra k vážnější koncovce nevedla. To domácí byli mnohem efektivnější. V 10. minutě vybojoval míč Kovář, zatáhl jej k vápnu, posunul na střed hřiště Zhuraulevichovi a ten tvrdou ranou překonal Bricína.

Ani po úvodní brance se obraz hry příliš nezměnil. Míč měli častěji na kopačkách hosté, ale šanci si připravili až ve 21. minutě, když podklouzl Kaliba a Míka měl cestu k brance otevřenou. Hledal před ní přihrávkou Hurku, kterého v poslední chvíli zblokoval Hons.

Právě pravý obránce domácích byl u jejich další nebezpečné akce, když zatáhl míč po pravé straně, ale Kovář na jeho centr hlavou nedosáhl. Ve 23. minutě poslal přihrávku dopředu Ulrich, Zhuraulevich se důrazně prosadil mezi Vrbou a Pruckem, ale technický pokus o přehození Bricína skončil na boční síti.

Ve 36. minutě bylo vyrovnáno. Domácí zahrávali přímý kop, ale zapomněli na zadní vrátka. Rychlý protiútok posunul přihrávkou Kočí a rozeběhnutý Hlavík svůj únik zakončil přízemní střelou přesně.  I v další šanci hostů byl agilní Hlavík, ale Kaliba nebezpečí před domácí brankou odvrátil. K poločasové přestávce se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Sedm minut po přestávce domácí Rosocha využil zaváhání pravé strany obrany hostů a pelášil sám na Bricína, ten jej ve vápně při pokusu o kličku poslal k zemi a na světě byla penalta. Kdo jiný, než domácí kapitán Chvátal, ji proměnil ve druhou branku domácích.

Hosté dál produkovali svou aktivní kombinační hru, ale v koncovce byli bezradní. Naopak v 68. minutě Kasl podcenil vysoký míč, za něj si naběhl Rosocha, vnikl do vápna a jeho přihrávku před branku dorazil Kovář. S hosty už to vypadalo nedobře, ale domácí stoper Kaliba jim nabídl pomocnou ruku. Za zakopnutí míče dostal v 71. minutě žlutou kartu a za minutu za faul zezadu druhou a po vyloučení začala přesilovka hostů.

Tu využil už za tři minuty Prucek, který se po rohovém kopu nejlépe zorientoval v domácí šestnáctce a napálil míč do sítě.

To, co následovalo, byl doslova hokejový zámek v podání hostů. V brance domácích však stál Svoboda a ten čaroval. V 78. minutě vyrazil ránu Žaluda a stačil srazit i následnou dorážku Míky. Po úniku Hlavíka z levé strany a jeho centru na zadní tyč pálil z voleje Kadlec, ale kde se vzal tu se vzal u tyče Svoboda a míč bravurně vyrazil.

Když už byl v 83. minutě překonán, zastavilo střelu Kočího břevno a odražený míč stačili domácí obránci uklidit do bezpečí. Ani tříminutové nastavení hostům vyrovnání nepřineslo, a tak tři body s velkou dávkou štěstí urvala Čafka. 

Hodnocení trenérů:
Zdeněk Herink (ČAFC):
V první půli dobrý výkon, dostali jsme se do vedení, ale po chybě jsme soupeři dovolili vyrovnat. O přestávce jsme si řekli, že to zkusíme a porveme se o vítězství. Dostali jsme se do dvoubrankového náskoku, ale místo toho, abychom to v klidu dohráli, přišlo nesmyslné vyloučení Kaliby. Soupeř nás dostal pod obrovský tlak, dostal se do kontaktu, ale pomohl nám brankář Svoboda. V závěru chytil neskutečné věci a hostům vyrovnat nedovolil.

Libor Koller (FC Tempo): Pro mně to byla fotbalová sebevražda, praktický návod, jak se porazit sám. Nejslabší soupeř, s kterým jsme hráli, pětkrát se dostanou k brance a dají tři góly. Tohle nás provází delší dobu, neproměňujeme šance a dostáváme hloupé góly. Tenhle zápas jsme měli jasně vyhrát, je to obrovské zklamání.

Nejlepší hráč ČAFC: Michal Svoboda.
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Prucek.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Michal Svoboda (ČAFC).

Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 3:2 (1:1) Video ze zápasu