FC Tempo Praha

St.žáci B: Překonané mrakodrapy

11.9.2012 21:35   Jaroslav Malý  

Tempo kombibační hrou přehrálo obrovité hráče Dolních Počernic.

Do prvního ostrého zápasu na velkém hřišti jsme nastoupili v Dolních Počernicích. Obavy z výškové převahy soupeře byly na místě, ale kluci si prošli ostrým testem s našimi 98, a tak věděli, do čeho jdou.

Při nástupu na rozběhání vyběhl soupeř na hřiště s obrovskými chlapy, kteří byli vedle našich kluků jako mrakodrapy. Po rozcvičení jsme klukům důrazně kladli na srdce, aby hráli pokud možno po zemi a zrychlenou hrou docílili překonání soupeře.

Kluci nastoupili úplně nažhavení a hned od prvních minut určovali tempo zápasu. Konečně hráli jako jeden celek a hra se moc líbila. Vytvářeli jsme si spousty šancí, ale první, která skončila gólem v soupeřově síti, vznikla až ve 20 min. zápasu. David Obermajer se rozeběhl podél lajny a skvělým centrem vybídl Mirka Kováčika ke skórování. Mirek svojí technickou střelou překonal obrovitého gólmana a my rázem vedli 0:1.

Skvělou hrou, kterou Tempáci předváděli v první půli, umožnili našemu gólmanovi odejít do kabin s čistým kontem a s dobrým pocitem odvedené hry. Do druhé půle nastoupili naši hráči se stejným zapálením jako v té prvé a bylo jasné, že na další gól nabudeme dlouho čekat. Ve 43.min. zahrál soupeř ve svém vápně rukou a rozhodčí odpískal penaltu. K pokutovému kopu se postavil David Obermajer a suverénně zvýšil náš náskok na 0:2.

Soupeře jsme drtili rychlou kombinační hrou, na kterou nemohl najít odpověd. Naše hra si žádala další gól! Ten přišel po krásné přihrávce Petra Blažky na rozeběhnutého rychlíka Ondru Niederleho, který svým drzým průnikem mezi tři beky překonal dotřetice obrovitého gólmana domácích.

Stav 0:3 bohužel nevydžel dlouho, hned v další minutě soupeř poprvé udeřil, díky chybě v doposud skvěle hrající obraně.

Tempáci však nechtěli připravit všem přítomným nepříjemné překvapení a svou dravostí a chutí uštědřili soupeři ještě jeden zářez, a to opět po skvělém centru Davida Obermajera. Svůj první gól oslavil náš druhý gólman ve službách útoku Jan Staněk. Se svojí novou rolí naložil nadmíru dobře a svým výkonem si jistě tuto odměnu zasloužil. Ukončil tak zápas a svým gólem změnil stav na konečných 1:4.

Tímto gólem rozhodčí zápas ukončil a my jsme mohli hlásit, že máme splněno. Kluci do puntíku plnili, co jim bylo řečeno a mančaft fungoval jako dobře namazaný stroj. Tímto chceme všem klukům poděkovat za skvělý kolektivní výkon a popřát jim, aby i v dalších zápasech učinili další kroky k ještě lepší hře, než jakou jsme viděli.

Zápasy:

Sokol Dolní Počernice - FC Tempo Praha B 1:4 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:15)