FC Tempo Praha

St.žáci B: Na obry musíš hrát po zemi

25.9.2012 9:44   Rudolf Šebek  

Tempo zvítězilo 2:1 v Kolovratech.

Za slunečného ale chladného počasí jsme v neděli v 8:30 hodin vyrazili z Tempa do Kolovrat. Jelikož máme rozšířenou marodku v našich řadách, ochotně přišli pomoci kluci z ročníku 98, za což jim i trenérům dík. V Kolovratech nás přivítalo mokré hřiště a o hlavu vyšší soupeř. S heslem na rtech "Na obry musíš hrát po zemi" jsme se zakousli do soupeře.

Mokrý povrch a klouzající balon byl těžkým oříškem, což si mohl vyzkoušet náš gólman Alex, který ve druhé minutě vychytal roh a vzápětí skluzem zlikvidoval samostatný nájezd soupeře. V páté minutě Dan Klíma pěknou individuální akcí ohrozil soupeřovu branku a hra se dostala do svižnějšího tempa. Kolovraty nám nabídly během chvíle tři rohy, ze kterých jsme špatnou domluvou mezi našimi hráči nedokázali nic vytěžit. Po přibližně stejných šancích na obou stranách se ve 28. minutě ujímáme vedení, kdy po přihrávce Davida Obermajera skluzem zakončil Martin Liska.

"Je třeba hrát po zemi," zahřímalo šatnou při taktické poradě, kdy trenér nabádal hráče k rychlé kombinační hře, která na soupeře vyššího vzrůstu platí, což se také potvrdilo. Ve druhé půli se našim hráčům dařilo soupeře přečíslit a hra se zrychlila. Vybojovali jsme si několik šancí, ale pomezní rozhodčí nám stále a vytrvale (asi 10x) zvedal praporek, jako že ofsajd, takže zatím bez gólu. Naději na další branku vykřesal ze svého úniku lišák Jirka Kopeš, který zamotal hlavu obraně, obhodil si brankaře a už se chystal skórovat, ale stoper o velikosti našich tatínků měl jiný názor.

V 52.minutě přidáváme další gól z mistrovské dílny Ondry Zemana, který přeloboval brankaře z přihrávky Davida Obermajera. Hra z naší strany nepochopitelně polevila, soupeř nás začal tlačit na naší polovinu. Ač se kluci snažili, přesto se soupeři v 70 minutě podařilo vystřelit a překonat doposud skvěle chytajícího gólmana Alexe. Vzápětí rozhodčí hvizdem ukončil utkání, které v Kolovratech skončilo v náš prospěch 1:2.

Kluci děkujeme za výkon, tři body jsou doma a příště na Tempu se Střížkovem.

Zápasy:

Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha B 1:2 (0:1)