FC Tempo Praha

Ml.přípravka A1: Pochvala za výkon na Spartě

1.10.2012 22:31   Václav Šalanský   Michal Zemjánek  

Přes vysokou porážku se Tempáci nebáli kličkovat a střílet.

Ve čtvrteční podvečer 27.září nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů, které můžeme potkat, a to Sparta Praha. Zápas byl naplánován na 17.30 hod. ve strahovském tréninkovém centru Sparty. Na zápas dorazili všichni nominovaní kluci a to s velkou chutí odehrát skvělé utkání.

Zápas jsme začali ve velkém stylu, dlouhou dobu první třetiny jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem, skvěle jsme se na hřišti pohybovali, nechyběly skvělé výjezdy od branky, kličky, souboje, ale bohužel jsme se nevyvarovali některých chyb, kdy jsme si měli udělat pár kroků dopředu pro přihrávku, ale radši jsme stáli a čekali, až k nám nahrávka přijde. Ona ale nepřišla, protože nám jí soupeř sebral a dvěma rychlými přihrávkami se dostal až k naší brance a skóroval. Další naší velkou chybou je, že místo toho, abychom si přihrávku jedním dotekem zpracovali a druhým dotekem přihráli, tak to ještě mockrát děláme z první. Neříkám, že je to úplně špatně, leckdy tím soupeře můžeme oklamat, ale nám to zatím moc nejde a tato přihrávka z první většinou skončí úplně jinde, než na noze spoluhráče. V tomto zápase to také několikrát bylo a soupeř nás za to trestal. V tomto zápase, s takovým soupeřem jsou tyto drobné chyby strašně vidět, protože i ty stačí soupeři k bleskovým výpadům k naší brance a ke vstřelení mnoha gólů, které bychom určitě jinak nedostali.

Až na těchto pár chyb, které samozřejmě pramení ze hry, musím kluky strašně moc pochválit a to za vše, co v zápase předvedli. Opravdu zápas odjezdili naplno, kluci na hřišti nechali tempácké srdce, v zápase si dovolili spoustu přihrávek, bylo vidět několik krásných akcí, kdy kluci přešli sparťany jeden na jednoho a to buď, že si balon obhodili kolem lajny a frnkli jim, nebo se sérií přihrávek dostali až k zakončení. Musím taktéž pochválit všechny tři kluky, kteří se vystřídali v brance, protože v tomto zápase to nebylo až tolik o vyjíždění, i když jich taky udělali spoustu, ale hlavně o chytání. Musím říct, že ještě spoustu gólů pochytali bravurními zákroky. Kluci, kteří byli v poli a šli střídat, tak na nich bylo vidět, že opravdu zápas odjezdili a sotva popadali dech. Co mě opravdu strašně moc potěšilo, bylo hodnocení od rodičů a to, že nemůžou v tomto zápase klukům absolutně nic vyčíst, že hráli opravdu bezvadně. To je takové hezké vysvědčení pro kluky a jsem rád, že to neslyší pouze ode mě s Vaškem. Na drobných chybách zamakáme v tréninku a příště budeme určitě ještě lepší.

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 38:8