FC Tempo Praha

St.dorost: Body získané na sněhu

5.11.2012 11:32   Dušan Jantol  

Tempo si poradilo s favorizovanou Duklou, byť čelilou dvěma pokutovým kopům.

Mrazivé počasí, déšť se sněhem a těžký terén to byli další soupeři, se kterými jsme se museli poprat v zápase s Duklou Praha.

V přípravě jsme právě s Duklou prohráli 4:3, ale teď jsme si na ni věřili. Vzhledem k absenci Radka a Patrika Geisslerových jsme opět využili služeb Davida Horna, který se nám odvděčil gólem a posil z mladšího dorostu – Moravce a Švába.

Dukla vstoupila do zápasu sebevědomě, snažila se na těžkém terénu kombinovat, ale její pokusy většinou končily před naším vápnem. My jsme se dostávali na polovinu Dukly díky bojovnosti a nasazení. Musím uznat, že Dukla byla fotbalovější, ale naši kluci jí v soubojích nezůstali nic dlužni. David Švejda sbíral pokusy hostů ze vzduchu i po zemi, ale ve 26.min. posouzením hlavního rozhodčího údajným faulem vyrobil penaltu. Dukla nabídnutou šanci využila a ujala se vedení 0:1. Počasí se začalo zhoršovat, protože padal už pouze mokrý sníh, který znemožňoval jakoukoliv kombinaci. A tak se oba týmy uchylovaly k centrovaným a nakopávaným balónům, což nám paradoxně vyhovovalo. Do konce prvního poločasu se už stav nezměnil.

Věřili jsme, že když se nám podaří ve druhé části co nejdříve vyrovnat, můžeme hosty ještě pořádně potrápit. To se nám splnilo. Adam Mašek po jednom z výletů přinutil hosty zahrát malou domů, ale balón zůstal viset na velkém vápně a Adam si poradil v situaci na gólmana s bravurou, 1:1. Po této brance jsme se zvedli a začali Duklu zatlačovat na vlastní polovinu, Dukla ovšem vyrážela do nebezpečných brejků. Davidu Švejdovi se však dařilo jejich střelecké pokusy zlikvidovat. Pak přišla v 58.min. naše chvíle, při presinku vybojoval balón Tomáš Geissler, posunul ho na Davida Horna a ten ho uklidil přesně k levé tyči hostující branky, 2:1. V těchto fázích jsme bojovností Duklu přehrávali, ale stále jsme se museli mít na pozoru – David opět vytáhl z mošničky několik super zákroků a to nás drželo nad vodou.

Jenomže přišla 67.min. a rozhodčí odpískal velmi přísnou penaltu za faul Tomáše v pokutovém území, i asistent rozhodčího faul neviděl, ale penalta se kopala. Jenomže David, už při první penaltě málem exekutora vychytal, byl proti a pokutový kop zlikvidoval. Takže vedení 2:1 trvalo, ale do konce zbývalo stále hodně času. Hosté stáhli hru na tři obránce a snažili se o vyrovnání. Ale spíše jsme stav mohli měnit my. Nakonec branku nikdo nevstřelil, a tak jsme se mohli radovat z výsledku 2:1. Vybojované vítězství v těžkých podmínkách je o to cennější.

Děkuji všem hráčům za obětavý výkon, bojovnost a nasazení. Za takový přístup jsme si vítězství zasloužili.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha B 2:1 (0:1)