FC Tempo Praha

St.dorost: Po výhře s Aritmou odraz ode dna

11.10.2010 11:42   Ivo Flaks  

Tempo pod vedením nového trenéra Flakse zdolalo v důležitém zápase Aritmu 3:1, rozhodl Benda v samém závěru.

Po určitých reorganizačních změnách nastoupilo mužstvo staršího dorostu k životně důležitému utkání s posledním celkem tabulky Aritmou. Naši borci dosud nasbírali čtyři body, proto jim do dnešního dne patřilo předposlední místo.Takže utkání skutečně o hodně. Z původního kádru staršího dorostu nastoupilo k utkání celkem 6 hráčů, z toho 4 aktivně. Někteří zbývající dosud netrénovali anebo se ozvali až den před zápasem, což je dle nově nastavených pravidel zcela nepřípustné. Proto zbývající hráče nahradili kluci z obou mladších dorostů.

Do boje jsme nastoupili s chutí, ale ne vše se pochopitelně dařilo, přesto to byl náš tým, který se snažil hrát aktivně, což nám přineslo kýžené vedení již v 10.minutě, kdy Christ Nwogu dal skvěle na Bendu a ten se nemýlil. Dále je to spíš boj než nějáký překrásný fotbal. Ve 22.minutě jsme po špatném pokrytí umožnili hostům srovnat, kdy se míč odrazil od břevna do naši branky. Je důležité, že jsme dál bojovali, i když ne vždy bez chyb.

Do druhého dějství vstupujeme s tím, že se dál o ty body porveme a budeme se snažit zlepšit a zjednodušit některé herní činnosti. Je to skutečně boj o každý kousek hřiště, o navýšení skore se připravujeme řadou nepřesností a zbytečného vymýšlení než hraní jednoduše. Kopeme několik rohových kopů, ale stále nic. Posledních 20 minut se stále více osmělujeme a zabydlujeme se před hostujícím golmanem .Z našeho finálního tlaku došlo k tomu, že náš hráč byl faulován ve vápně, ale píšťalka rozhodčího zůstala zcela nepochopitelě němá. Zlomový okamžik utkání, kluci ze sebe vydávají poslední zbytky sil a náš závěrečný tlak sílí a blíží se skvělý závěr. Je 90.minuta. Horn našel dobře postaveného Bendu a ten nás posílá do vedení. Vzápětí vykopává Yusyp od branky, míč se dostal ke Klípovi, který se nemýlí a uzavírá účet na konečných 3:1!

Takže, první výhra v této sestavě, ovšem nijak oslnivý výkon, ale spíše obrovský boj a zaslouženě vydřené vítězství. Klukům děkuji, hlavně za trpělivost a za to, že pochopili, že se bojuje až do konečného hvizdu rozhodčího.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:1 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:10)