FC Tempo Praha

St.žáci A: Podlena načepoval desítku

10.4.2013 15:46   Dominik Kadlec  

Tempo brzy vedlo 2:0, aby nakonec inkasovalo potupných deset branek.

V mistrovském zápase proti Střížkovu jsme chtěli navázat na vítězství proti Vršovicím a udržet se v první polovině tabulky. K zápasu jsme byli připraveni prakticky v "plné palbě", a proto očekávání byla velká. Trošku nás strašila přítomnost Podleny v dresu Střížkova, který jinak hájí barvy Motorletu v lize a podle našich informací neměl hrát.

Do zápasu jsme vlétli neuvěřitelně a po 5 minutách jsme vedli 2:0, když se trefil po rohu Klajbl a pak brankáře přehodil Stankovič. Všechno vypadalo dobře a asi nikoho v tu chvíli nenapadlo, že může zápas skončit tak, jak skončil. Po úvodním svižném nástupu přišel útlum, kdy Střížkov hrál dlouhé míče na Podlenu a jeho kolegu z Vietnamu, kteří byli dobře rostlí a Podlena k tomu ještě velice fotbalový. Nicméně dařilo se nám tyto pokusy odrážet, dokud nepřišlo první zaváhání Klajbla po autovém vhazování soupeře, který se nechal přetlačit ve vápně a na zadní tyči Chleborád nepokryl nabíhajícího hráče. Potom přišel rohový kop Střížkova a zaváhání Dobřanského, který na přední tyči minul balon a ten nakonec skončil v naší síti. Tyhle dvě chyby jakoby nám srazily sebevědomí na nulu a na hřišti už byli prakticky jen Střížkovští, kteří nakopli na Podlenu a ten si dělal, co chtěl a když už jsme ho s vypětím všech sil ubránili, přišla další chyba Klajbla, který tak dlouho váhal, jak míč zahraje, až ho místo něj zahrál Podlena do naší brány.

Potom ještě Podlena zesměšnil Čáslavského houslemi a několikrát si udělal z naší strany trhací kalendář, ač jsme se na něj připravovali, měli jsme ho zdvojovat a zejména ho nenechat zpracovat míč a otočit se s ním k naší bráně, bohužel dělali jsme pravý opak. Nakonec jsme ještě do půle inkasovali na 4:2 a když nedokázal Liska z malého vápna překonat brankáře, šli jsme za tohoto stavu i do kabin.

O přestávce jsme si naordinovali ofenzivní taktiku s tím, že prohrát 14:2 nebo 4:2 je uplně jedno. Ze začátku se nám dařilo dostávat se do úniků, leč žádný jsme nedotáhli, a tak opět zaúřadoval Klajbl, když odehrál míč hlavou půl metru před sebe na kopačku Podleny a ten přidal pátý gól. Byla to přesně cílená rána do našeho vazu a od té doby už jsme nebyli schopni ničeho, udělali jsme několik dalších chyb, proházeli sestavu, dohrávali jsme zápas už opravdu jenom pro srandu. Nakonec jsme prohráli 10:2.

Hráčem utkání byl jednoznačně Podlena, který 6 gólů dal, na 3 přihrál a další padl z trestňáku po faulu na něj. Z naší strany byl nejlepším hráčem Klajbl, který utkání načal vstřelenou brankou a pak na další 4 asistoval, připsal si tedy solidních 1+4:-).

Zápasy:

FC Tempo Praha - Střížkov 2:10 (2:4)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:15)