FC Tempo Praha

St.žáci A: Faktory se sešly jen z poloviny

17.5.2013 9:10   Dominik Kadlec  

Dobře rozjetý zápas s Braníkem nakonec skončil jasnou porážkou.

Porazit Braník v našem ročníku to není nějaká lecjaká věc, povede se to málokomu a my jsme chtěli, aby se to povedlo nám. A když se má stát něco takového, musí se sejít několik faktorů, od minimálních výpadků hráčů, což se tentokrát nestalo (když Čáslava s Adamem shledali svůj stav během rozcvičení jako hře nezpůsobilý a stejně tak shledal svůj stav i Vojta Hlaváč a to ještě před rozcvičkou), po dobře nafouknuté míče, správně posekanou trávu až dobrou formu našich kluků. V tomhle zápase se to sešlo všechno jen z poloviny, a tak jsme také odehráli dobrý zápas jen z poloviny.

Hned asi v 5.minutě se Stanky výborně tlačil do vápna přes stopera Pepu, kterého známe ze vzájemných zápasů a víme, že pokud si to útočník hodí před něj a dostane se tam tělem, tak ho Pepa fauluje. Všechno to se stalo, leč píšťala v ústech hlavního arbitra zůstala nepochopitelně němá. Hráli jsme aktivní fotbal s dobrým napadáním a dařilo se nám rychle rozbíjet útoky Braníka, porůznu jsme se tlačili do vápna, ale nevedlo to k zakončení. Jednou už to vypadalo velice slibně, když si Čechýno pohrál ve vápně se třemi soupeři, ale čtvrtý už byl nad jeho síly. Zdálo se, že Braník je zaskočen a my máme vítr v plachtách. Jak je vítr proměnlivý, se ukázalo asi v 15. minutě, kdy Alex po malé domu špatně zpracoval míč a chlapcům z Braníka daroval vedení, no můžeme se na Alexe zlobit, když před pár dny stejnou chybu udělal Marek Čech ze Sparty, která kvůli ní vypadla z poháru? Můžeme, ale to spíš kvůli jeho tréninkové morálce. Tenhle gól nás srazil a uvedl do letargie, které využil Braník asi o pět minut později, kdy si vypracoval snad jedinou pořádnou šanci v první půli, když z levého křídla dobře odcentroval a našel na zadní tyči nehlídaného hráče, který hlavou zvýšil na 2:0. Do zbytku poločasu jsme se oklepali a dohráli poločas se stavem 0:2 bez šancí na obou stranách.

Ve druhé půli jsme hru otevřeli a ze stopera posunuli dopředu Radima, což vedlo k dalším třem brankám v naší síti, no některé byly povedené, některé spíše s velkou dávkou štěstí, ale i tak měl soupeř ještě nějaké šance.

Škoda dobře rozjetého utkání a nemá cenu řešit co by, kdyby byla penalta a nedarovali jsme Braníku první gól. Určitě bychom ale Braník potrápili více.

Před finišem sezony s Hájemi a Podolím, v němž musíme udělat zase nějaké body, nás čeká dvoutýdenní pauza, kvůli celku z Horních Měcholup, který do soutěže nenastoupil.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 0:5 (0:2)