FC Tempo Praha

Ml.přípravka C: Hodnocení sezony 2012/13

26.6.2013 20:04   Dominik Kadlec  

Trenér Dominik Kadlec hodnotí především zlepšení individuálních dovedností.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Tak v první řadě to bylo dělat tréninky tak, aby bavily nás, rodiče a hlavně kluky, ale zároveň se v nich samozřejmě učit novým fotbalovým i nefotbalovým dovednostem, co se týče fotbalových, tak to bylo hlavně o těch individuálních dovednostech. Na to navázala první vystoupení na turnajích, kde jsme si měli porovnat naše schopnosti se soupeři a cílem bylo, aby naši kluci byli šikovnější a schopnější než soupeři a zároveň abychom takových kluků měli co nejvíc.

Jak se je podařilo naplnit?
Myslím, že kluci chodili na tréninky rádi, tim pádem se nám podařilo naplnit cíl, aby je tréninky bavily. No a pokud se podívám na naše vystoupení na turnajích, tak se málokdy stávalo, že by nás soupeř přehrál tím, že by měl lepší kluky než my. Myslím, že i k našim tradičně šikovným klukům se během sezony přiřadilo několik dalších, a tak jsem rád, že se nezlepšují pouze ti, co jim jde všechno po jednom tréninku.

Jak jste byli spokojeni s "fotbalovostí" herního projevu mužstva?
Nemluvil bych o herním projevu jako celku, ale spíše jednotlivců, protože většina sezony byla o tom, jak se kdo dokázal prokličkovat. Kombinace tam bylo pomálu, i když například na posledním turnaji jsme si mohli všimnout, že ti nejvyspělejší umí soupeře přehrát i nějakou chtěnou a vtipnou přihrávkou. Jinak s těmi kličkami u kluků jsem spokojen, spoustě z kluků nedělalo problém obehrát jednoho, dva soupeře a někteří se prokličkovali i přes všechny čtyři.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
Soupeři nás přehrávali díky tomu, že měli rozestavení, v němž měli třeba klasické obránce, kteří jistili prostor před brankářem, aby někdo nešel sám na bránu. V hodně zápasech nás také potrápil post brankáře, kdy soupeřův brankář doslova čaroval a naši kluci toho moc nechytili, to protože se u nás v brance kluci točili. Během sezony se ale všichni naši kluci v brance zlepšovali a na jaře už bylo jasně vidět, že některým to jde výborně v bráně stejně jako v poli. My jsme proti soupeřům zase myslím měli víc kluků schopných individuálně se rovnat s těmi nejlepšími a možná i někdo z našich by se dal nazvat jedním z těch nejlepších. Potvrzuje to naše celkově 4. místo v Minicupu, který probíhal po celý rok a kterého se zúčastnilo přes 30 mužstev. Před námi skončila suverénní Slavia a Braník. U Slavie snad ani nemusím říkat proč a Braník má spoustu šikovných kluků a ještě k tomu má hodně vypilovanou taktiku, se kterou útočí na nejlepší výsledky.

Kde byste chtěli být se svým týmem na konci příští sezóny?
Chtěli bychom hlavně vidět, že jsou naši kluci schopní obstát individuálně s nejlepšími soupeři a jsou schopní se samostatně rozhodovat kdy, kam, jak naběhnout, kdy přihrát, udělat kličku, vystřelit, od toho jsme tu my trenéři, abychom k tomu kluky navedli. Ruku v ruce s tím, si myslím, přijdou i dobré výsledky v zápasech.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní případně mohlo vylepšit?
Se staršími i mladšími bez problémů. Některé sedmičky se s námi zapojovaly už na jaře do turnajů. Občas jsme si vypomohli trenérsky a se staršími to bylo taky v pořádku, sehráli jsme proti sobě nějaké zápasy a hlavně jsme mohli čerpat inspiraci od Tondy Plachého do budoucna.

Jak jste spokojeni s účastí a přístupem ke tréninkům?
Většinou jsme měli na tréninku všechny kluky a chodili tam s radostí, takže z tohoto pohledu spokojenost. Snad jenom když nebyly ideální podmínky, jako když jsme občas v zimě trénovali venku, tak účast kluků rapidně klesala. Tady by snad rodiče mohli být odvážnější. Občas byla horší účast na turnajích, ale s tím se počítalo, nebrali jsme to letos tak, že musí všichni absolvovat všechno, koneckonců zápasů se nahrají ještě dost. Je ale jasné, že příští sezonu to bude chtít účast na zápasech trochu vylepšit.

Nejlepší moment sezóny?
Těžko říct konkrétní moment, pro mě je to pokaždé, když se klukům něco povede a nebo když něco děláme v tréninku a někdo to pak zkusí v zápase, i když se mu to třeba vůbec nepovede.

Nejhorší moment sezóny?
Nejhorší pro mě bylo, když se nám nepovedl výsledkově první turnaj, s čímž jsme počítali, ale rodiče byli i tak po turnaji poněkud vystrašení. Taky mě mrzí, že nás opustil Dáda, který zamířil do Bohemky, zatím se mu tam daří a přeju mu, aby se mu tam dařilo i nadále. Ostatní jsem snad přesvědčil o našich plánech a spolupráce s rodiči ve finále fungovala v pohodě.

Co Vám osobně přináší trénování?
Hlavně mě baví.

Co Vám to naopak případně bere?
Určitě to zabere dost času a někdy to stojí i dost nervů.

Chcete-li něco říci závěrem, tak prosím...
Snad bych jen poděkoval všem rodičům, co nám svěřili své kluky a podporují nás, bez nich by to nemohlo fungovat.

Osoby:

Dominik Kadlec