FC Tempo Praha

St.žáci A: Hodnocení sezony 2012/13

7.7.2013 20:49   Dominik Kadlec  

Tým pod vedením trenéra Dominika Kadlece obsadil v přeboru sedmou příčku.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Do sezony jsme měli několik dílčích cílů, skrze něž jsme se měli dostat k cíli primárnímu a to pohodlnému udržení přeboru pro další rok a protože člověk si nemá dávat jen malé cíle, tak jsme chtěli hrát v tabulce co nejvýš. Prvním z cílů bylo nahradit Nguyena s Kurišem, kteří nás před sezonou opustili, jeden z ročníkového důvodu a druhý se začal plně věnovat atletice, každopádně s jejich odchodem jsme přišli o dobrých 100 kanadských bodů. Zároveň jsme chtěli udržet tým pohromadě, aby nikdo neskončil a trénovat tak, aby nás fotbal bavil, ale zároveň jsme přitom nezůstali stát na místě a dále rozvíjeli herní činnosti jednotlivců plus celkový herní projev. Chtěli jsme se prezentovat jako minulou sezonu přízemní kombinační hrou, která by byla zajímava pro oko diváka.

Jak se je podařilo naplnit?
Tak co se týče hráčské náhrady, posilou se stal Stankovič, který vstřelil několik důležitých branek a jinak jsme se spoléhali na vlastní hráče, kteří byli dříve buď zranění a nebo nedostávali tolik prostoru, přínosem byl ještě návrat Jelínka z Meteoru, který ale bohužel strávil více času maroděním než hraním a v zimě nás posílil ještě Veselý, který se ukázal do jarních bojů jako klíčový článek sestavy. Situaci nám zkomplikoval v průběhu podzimu odchod Slavíčka, který se také začal specializovat na atletiku a aby toho nebylo málo, tak Hoanga nám v zimě přebral ligový Motorlet. O nikoho jiného jsme v sezoně nepřišli, což mě těší a doufám, že všichni kluci budou pokračovat i dále, protože všichni z nich jsou pro tým něčím přínosní a jejich konec by pro nás byl velkou ztrátou.

Jak jste byli spokojeni s "fotbalovostí" herního projevu mužstva?
Souvisí to s jedním z našich cílů, kdy jsme chtěli hrát kombinačně po zemi s aktivním napadáním. Herně se nám dařilo spíše na podzim, kdy jsme sehráli podle mě i nejlepší zápas proti Loku Vltavín, tam jsme hráli opravdu to, co jsme chtěli, tvořili si několik šancí, soupeře trápili rychlými individuálními průniky po stranách a překvapivými průnikovými přihrávkami. Bohužel na jaře už naše hra nebyla taková, i když třeba proti Aritmě, která byla spolu s Braníkem nejlepším týmem v soutěži, jsme předvedli velmi dobrý výkon, ale ani třeba proti Střešovicím jsme nehráli špatně, i když ten zápas jsme nakonec prohráli. Většinou se nám dařilo hrát dobře první poločasy, kdy jsme i kolikrát vedli 2:0, ale nakonec jsme ty zápasy nedotáhli. Nakonec z toho byla výhra v prvním jarním a posledním jarním kole, plus pár remíz a celkové 7. místo v soutěži, které nám asi poprávu náleželo.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
Soutěž byla až na první dva týmy a poslední dva týmy vyrovnaná. My jsme většinu zápasů prohráli, protože v soupeřových řadách byl nějáký statný útočník, který si třeba ještě rozuměl s balonem a my jsme ho nebyli schopni uhlídat. Většinou to na něj soupeř nakopl a on upaloval sám na bránu.
My, když jsme měli svůj den, tak jsme soupeře přehrávali kombinačně, zejména na jaře naše akce ale končily často na vápně a když už jsme se dostali do šance, tak jsme ji neproměnili. Průběh jara ukázal, jak moc nám chyběl Hoang.

Kde byste chtěli být se svým týmem na konci příští sezóny?
Do příští sezony budeme vstupovat spolu s ročníkem 97, kdy ale spousta z 97 bude hrát za starší dorost. Určitě bych nás rád viděl v horní polovině přeborové tabulky a opět by nás k tomu měla dovést snaha o aktivní a kombinační fotbal. Ovšem budeme se v tomto směru muset o kus polepšit, protože na jaře to občas vázlo a proti soupeřům o rok starším to bude určitě složitější. Rád bych také viděl, kdyby se v našem týmu objevil nějáký další skvělý hráč jako Hoang, o kterém by si soupeři museli povídat a že potenciál na to kluci mají. Na jaře nás táhnuli hlavně Malinkovič, Čech, Stankovič, tak jsem zvědav, kdo se k nim přidá.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní případně mohlo vylepšit?
Řekl bych, že to všechno bylo v pohodě, občas to zadrhlo, ale celkově to fungovalo.

Jak jste spokojeni s účastí a přístupem ke tréninkům?
Pokud porovnám s ostatními soupeři, tak jsme na tom byli relativně dobře, ale já osobně určitě být spokojen nemůžu, snad za celou sezonu jsme nebyli na tréninku všichni, i když často za to mohly nemoci, úrazy, školy v přírodě atd.. Bohužel se našlo pár jednotlivců, kteří na tréninky kašlali a jejich vůdcem byl brankář Marinov, který umí zachytat skvěle, ale jeho absence ho srážely výkonnostně dolů.

Nejlepší moment sezóny?
Ani ne tak moment jako období, kdy se nám na podzim dařilo a byli jsme jednu chvíli snad i na druhém místě tabulky.

Nejhorší moment sezóny?
Nejhorší moment byl, když na první jarní zápas s Vršovicemi nedorazil brankář, ale zároveń by to mohl být i jeden z nejlepších momentů sezony, protože v tom zápase jsme opravdu zahráli jako tým, jeden za druhého a i bez brankáře jsem vyhráli. Jinak mi nebylo dobře, když nám Hoanga sebral Motorlet a Slavíčka atletika.

Co Vám osobně přináší trénování?
Baví mě.

Co Vám to naopak případně bere?
Stojí dost času a hlavně nervů..

Chcete-li něco říci závěrem, tak prosím...
Musím poděkovat všem klukům, kteří na to nekašlali a rodičům, kteří nám fandili a podporovali nás, bez nich by to nešlo.

Osoby:

Dominik Kadlec