FC Tempo Praha

Ml.žáci B: Škoda prvních patnácti minut

23.8.2013 23:29   26.8.2013 13:37 Petr Svoboda   Tomáš Maurer  

Tempo se v úvodu zápasu rozkoukávalo, pak se utkání vyrovnalo.

Hodnocení trenéra Petra Svobody:

Začátek zápasu z naší strany nebyl kvalitně rozehrán. Všude jsme byli o krok pozdě a to se taky projevilo v prvních patnácti minutách, kdy jsme po našich špatných rozehrávkách a odkopech nechali soupeře, aby nám dal pět branek. Potom jsme konečně začali bojovat a hrát tak, jak jsme si představovali, kombinačně a překvapivě někteří začali běhat, což se hned začalo projevovat, kdy jsme se dostali do tří šancí, ale soupeře podržel brankář. Poločas skončil 0:5.

Druhý poločas jsme začali aktivně a bylo znát, že když se jezdí po zadku a bojuje, tak se hra rázem změnila a během deseti minut jsme zaznamenali tři branky a další šance ještě neproměnili. Pak se začala hra vyrovnávat i díky našim chybám v rozehrávce a soupeř toho využil, když proměnil jednu ze svých šancí. Pak jsme opět zaznamanali branku a další dvě pološance nevyužili. Vynechat uvodních patnáct minut, tak jsem s výkonem všech hráčů spokojen.

Hodnocení trenéra Tomáše Maurera:

Na první zápas žákovské ligy k nám na Tempo přijel dobře známý a velmi kvalitně posílený Meteor. Většinu kluků jsme viděli poprvé až v den zápasu, a tak jsme byli plni očekávání, jak na tom budou. I když měli zadané na prázdniny určité úkoly, nečekali jsme žádné zázraky. První poločas z naší strany nebyl špatný, dovolil bych si tvrdit, že jsme byli i lepším týmem a vytvořili si více šancí. Bohužel jsme však neuhlídali tři dlouhé míče za naši obranu, kde jsme nechali vyniknout rychlé soupeřovi útočníky (i za přispěním špatného postavení obránců či spícího brankáře). Z mnoha šancí, které jsme měli, jsme dokázali zužitkovat jen dvě, a tak jsme do kabin odcházeli za stavu 2:3.

V šatně jsme byli odhodláni v druhé půli na soupeře vlétnout a stav obrátit. Vše začalo naším tlakem, z kterého jsme si vynutili pokutový kop. Ten jsme bohužel napálili jen do břevna. Od té chvíle to šlo s naším výkonem dolů. Nebyli jsme schopni udržet balon díky malému pohybu bez míče. Kluci, místo toho, aby se nabídli do volného prostoru, hráli na schovávanou. A tak výsledek 0:3 ve druhém poločase byl naprosto zasloužený. Odjezd na soustředění tak nebyl úplně veselý, avšak plný poznatků, na čem je potřeba pracovat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Meteor Praha VIII 6:12 (2:8)