FC Tempo Praha

St.dorost: Zličín neměl šanci

6.9.2013 1:46   Jiří Hron  

Tempo zvládlo i druhý soutěžní zápas a celkem už vstřelilo jedenáct branek.

Druhé soutěžní utkání jsme hráli opět doma, avšak se dvěma výraznými změnami. Jednak nepršelo a také s námi nebylo trio áčkařů - Venca, Patrik a Tomáš. Navíc pro nemoc chyběl Polda, takže na stoperu nastoupil s Radkem Tomáš Klíma, kraj obrany obstaral Fanda Vencl a ve středové řadě dostali šanci od začátku Jirka Bártík a Marek Veselý.

Úvod utkání naznačil, že tyto změny naší hře moc neublížily, od začátku jsme byli aktivnější a hráli především na soupeřově polovině. Do šancí se dostával především Chris, který svou aktivitou větral soupeřovu obranu, střelecky se ale neprosadil. První branku zápasu tak po krásné akci obstarala dvojice Jirka-Jirka, kdy ten mladší (Bártík) získal míč, přihrál svému jmenovci a krásně si naběhl mezi stopery Zličína. Ten starší (Hendrich) si míč v klidu zpracoval a vyslal skvělý pas přesně do míst, kam si druhý Jirka nabíhal. Ten nechal míč skočit a poté levačkou z voleje přehodil vybíhajícího brankáře. O dvě minuty později poslal pro změnu Moris přihrávku za obranu na Chrise a ten situaci vyřešil podobně jako Jirka a rázem jsme vedli o dvě branky. Pak přišla řada dalších šancí, které jsme zahazovali, za zmínku určitě stojí další pokus o přehození brankáře Chrisem, tentokrát z bezprostřední blízkosti. Myslím, že kdyby se mu to povedlo, brankář soupeře (přestože s tím nemohl nic moc dělat) by byl zralý na ručník. Třetí branku podle hesla „půjčku za oplátku“ připravil Chris Morisovi, což byl pohříchu poslední zásah v prvním poločase.

Druhá půle byla z naší strany více udržovací, soupeř se zlepšil v napadání, vysunul presink, ale šanci zdramatizovat utkání nedostal. My jsme další z šancí dlouho nemohli proměnit, někdy scházelo kousek štěstí, jako když Chris krásně prodloužil výkop na Morise a ten v plné rychlosti prvním dotekem obešel obránce a druhým vystřelil z vápna těsně vedle. Vše si pak vynahradil v 72. minutě, kdy se prosadil důrazem ve vápně. Nutno dodat, že obrovský podíl na této brance má Bárt, který zatáhl míč po straně, ustál minimálně jeden žlutý zákrok, na straně vápna posadil na zadek dva soupeře a nacentroval před bránu, kde už zmíněný Moris věděl co dělat. Gólovou tečku za zápasem napsal střídající Marek Holko, který se prosadil zblízka po Ondrově přihrávce.
Máme za sebou dva zápasy, šest bodů a impozantní skóre 11:2, je ale třeba krotit se v představách, čeká nás ještě dlouhá sezona a s ní hodně práce na cestě za úspěchem.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Zličín 5:0 (3:0)