FC Tempo Praha

St.dorost: Úspěšné série pokračovala na Libuši

27.9.2013 13:43   Jiří Hron  

Derby se tentokrát hrálo v poklidné a přátelské atmosféře.

Na derby s Libuší jsme řešili problémy s defenzívou, stále není k dispozici Radek, Venca nemohl kvůli povinnostem, Tomáš Klíma nastoupil se zafačovaným kotníkem a Polda se vracel po delší nemoci. Navíc Jindra s Ondrou dorazili na sraz s velkým zpožděním. Do branky se při absenci Bardiče a Oplíka postavil Marek Holko, v záloze nastoupili po nemoci oba Gazové.

První poločas byl z našeho pohledu tradiční, dali jsme v šesté minutě branku (Christ), pak zahodili pár šancí a po rohovém kopu soupeř srovnal, kdy si Marek centr sám srazil do branky. Pak jsme ztratili míč na středu hřiště, hráč Libuše vystřeli přesně k tyči a bylo to 1:2 z našeho pohledu. My jsme pokračovali v zahazování šancí, vynikali v tom především Christ a Patrik, kteří těch branek mohli dát za první půli šest nebo sedm. Tu největší zahodil Patrik, když neproměnil pokutový kop. Minutu před odchodem do šaten se ale podruhé prosadil Christ, takže poločas skončil nerozhodně.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a opět v šesté minutě jsme kopali další penaltu, kterou Tomáš bezpečně proměnil. Jinak se nic vážnějšího nestalo, vstřelili jsme další dvě branky, soupeři se po hezké akci podařilo také jednou prosadit, takže zápas nakonec skončil výsledkem 5:3 z našeho pohledu.

Na Tempu jsem devátým rokem a za tu dobu jsem zažil mnoho utkání Tempo - Libuš a toto utkání bylo zdaleka nejklidnější jak z pohledu dění na hřišti i v obecenstvu, tak v realizačních týmech obou táborů. Na druhou stranu je dobře, že dění na hřišti bylo v poklidu, ale rozhodčí pískal jakoby za trest a bez jakéhokoliv zájmu, což se znatelně podepsalo na jeho výkonu, s nímž nebyl spokojen ani jeden ze soupeřů (obě penalty byly zřejmé, nikdo ani náznakem neprotestoval).

O nadcházejícím víkendu nás čeká další rival z Braníku, přijďte nás podpořit v neděli 29.9. od 11:30 na Tempo!

Zápasy:

FSC Libuš - FC Tempo Praha 3:5 (2:2)