FC Tempo Praha

Muži A: Brankostroj stále funguje

20.10.2013 23:09   Dominik Kadlec  

Tempo zvítězilo na hřišti Pragy 5:1 a drží se na čele tabulky.

Náš brankostroj, který jsme rozjeli proti Hostivaři, se nepodařilo zastavit ani mužstvu Pragy na jejich domácím hřišti, které bylo výborně připravené, což nám velmi usnadnilo praktikování našeho kombinačního fotbalu. Před zápasem jsme si byli vědomi, že je Praga sice ve spodních patrech tabulky, ale většinou prohrává maximálně o gól a má jeden z nejnižších počtů inkasovaných branek v soutěži. Také jsme si byli vědomi absencí obránců Netušila s Vrzalem a v posledním zápase se střeleckou chutí hrajícího kapitána Žaluda, po němž přebral kapitánskou pásku Kadlec. Za této situace jsme se neměli nad čím rozmýšlet a vsadili jsme opět na takzvaný "totální fotbal" se třemi obránci v sestavě.

Po rozpačité úvodní pětiminutovce, kdy jsme se se soupeřem oťukávali, jsme převzali jednoznačně iniciativu do svých rukou a míč pod kontrolu našich nohou. Vytvářeli jsme si spoustu šancí, avšak většinou je pálil Martin Hlavík, ale i jiní. Tento střelecký zmar už nemohl snášet Vašek Kalina, který parádní ranou z vápna do šibenice nedal domácímu brankáři šanci. Po této brance jsme i nadále hráli převážně my a soupeř se pokoušel o brejky. Jeden z nich a zároveň jediný za celý zápas mu vyšel deset minut před koncem poločasu, a do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Pokud jsme byli v prvním poločase lepším týmem a tvořili si spoustu šancí, tak ve druhém poločase to platilo trojnásob. Od jeho počátku jsme se usadili na soupeřově polovině a vytvářeli si spousty šancí. Chvíli nám trvalo, než se nám podařilo některou proměnit, ale v momentě, kdy se to povedlo, bylo o zápase rozhodnuto. Domácí měli problém vůbec přejít půli hřiště, natož najít sílu na zvrat. Vlastně jsme měli tolik šancí, že ani nevím, kdo všechno dal gól a kdo ne. Myslím, že ten kýžený na 2:1 vstřelil Honza Míka po nájezdu, další přidal Lucas Tománek parádním volejem z úrovně penalty a trefil se také Patrik Geissler, který potupil nechtěně domácího brankáře houslemi. Jinak se do šance dostal snad opravdu každý a opravdu těžko říct, kdo vlastně kterou proměnil. Zvítězili jsme 5:1.

V dalších kolech nás však čekají soupeři z čela tabulky jako Kolovraty, Vyšehrad či Chabry s Bergerem, Šmicrem či Poláčkem a to už budou zřejmě soupeři jiných parametrů než byly Hostivař a Pragovka.

Zápasy:

TJ Praga - FC Tempo Praha 1:5 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:30)