FC Tempo Praha

U10: Slávisté byli důraznější

19.11.2013 9:27   Michal Zemjánek  

Do přípravy už se zapojil nový trenér Viktor Valta.

Na poslední zápas podzimní části k nám na stadion dorazil tým z Vršovic a to Slavia Praha. Na opravdu, ale opravdu těžkém terénu jsme na Slavii vlétli a první čtvrtinu jsem kluky z mého týmu nepoznával. Dostali jsme se do vedení, soupeře jsme nepouštěli do kombinace, skvěle jsme napadali rozehrávku slávistů. Na hřišti byly vidět krásné kombinace, které jsme nepředváděli ani na skvělých terénech a obě naše branky v první čtvrtině byly opravdu vymazlené. Soupeř se ale nedal, dotahoval a nakonec první čtvrtinu o gól vyhrál. Já jsem kluky strašně moc pochválil a myslel jsem si, že tu předvedenou hru budou předvádět dále.

Hluboce jsem se ale zmýlil, v následujících dvou třetinách jsme dostali lekci z fotbalovosti a z produktivity. Ani v jedné jsme neskórovali, pouze jsme lovili balony z naší sítě. Někdy mně to připadalo, že kluci viděli v první třetině, že se s nimi dá hrát celkem otevřeně a každý si chtěl dát góla a zapomínali jsme na zadní vrátka. Skoro všechny branky jsme dostali z protiútoku z přečíslení dva na nikoho, nebo tři na jednoho. Moc se klukům nechtělo vracet. V poslední čtvrtině už se to trochu zlepšilo a už jsme byli zase vyrovnaným soupeřem. Před touto čtvrtinou už jsem klukům trochu vyčinil. Musím ale říct, že ze dvou čtvrtin jsem měl opravdu hodně dobrý pocit.

Na druhém hřišti kluci makali po celý zápas, mač byl poměrně vyrovnaný a kluci nechali na hřišti úplně všechny síly. Toto druhé hřiště mělo úplně famózní závěr a Slavii v poslední čtvrtině dokonce porazilo. Co mi říkal Vašek, tak je fakt škoda, že si necháme dávat strašně zbytečné góly, kdy soupeř doráží do branky vyražené balony od brankáře a kluci už nejsou vzadu tolik důrazní a soupeře nechávají dorážet. Celkově když to shrneme, tak si kluci zaslouží pochvalu, na tom terénu, na kterém hráli, to odjezdili docela slušně.

Máme velkou radost, že nám vedení přivedlo novou posilu a to trenéra Viktora Valtu. Je to pro kluky nová tvář, do týmu přivede nový impulz, tréninky budou pro kluky zase nové a budou je určitě hodně bavit. Viktor studuje A licenci při FTVS, tak co bychom si lepšího mohli přát. Moc se těšíme na novou spolupráci a na nové věci, kterými obohatí nejen kluky, ale i nás důchodce (Vašek a Michal) a pevně věříme, že na jaře už budeme favority pěkně prohánět.

Závěrem bych chtěl poděkovat rodičům za důvěru, kterou do nás vložili a pevně doufám, že jsme je až tolik nezklamali. Věřte, že ani pro nás to nebylo jednoduché, prošli jsme si jedním temnějším obdobím, kdy nás opustili dva hráči základní sestavy a šli prý za lepším (dle rodičů). Je to jen a jen jejich rozhodnutí, jen mě mrzí, že tyto věci neprobrali (rodiče) nejdříve s námi a poté by se rozhodli, ale že nás už pouze seznámili s tím, že kluci odcházejí. Fotbal se kluci stále jen učí, někdy to jde rychleji, někdy pomaleji a vše hodnotit podle výsledků odehraných zápasů, to je hodně špatně.

Těm, kdo zůstali, moc děkujeme a věříme, že nás společně budou čekat lepší zítřky a fotbalově kluci porostou rychleji, než doposud. Náboje na to máme, že Viktore.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 9:28