FC Tempo Praha

U14: Jdeme po malých krůčcích

18.3.2014 10:21   Jaroslav Teplan  

Tempáci začali soutěž pod novým trenérským vedením.

V sobotu 15.3. jsme nastoupili k mistrovskému utkání s Teplicemi na umělé trávě v Horních Měcholupech. Teplice se prezentovaly sympatickou kombinační a nátlakovou hrou. Pro nás to byla opravdová zkouška ohněm, neboť v zimní přípravě jsme se nesetkali s takto kombinačně a technicky vyspělým týmem. 

Utkání nám ukázalo, že se vydáváme správným fotbalovým směrem. i když výsledek tomu nemusí napovídat (pro nás při výchově hráčů není směrodatný). Musíme pominout řadu chyb (individuální či skupinové), které přichází s určitou kreativitou hráčů, při zakládání útoku či technické nedokonalosti. Věříme, že se s postupem času hráči poučí z chyb, které nyní vytváří. Musíme být trpěliví při jejich provádění, i když nás soupeř z nich může potrestat brankou. Nesmíme však tomu podléhat, neboť se učíme fotbal. Musíme věřit ve vlastní schopnosti a být ODVÁŽNÍ (osobní souboje, činnosti jeden na jednoho, chtít míč, atd.).

Bohužel se v utkání objevovala řada alibisticky nakopnutých míčů. Věříme, že tento počet se bude snižovat a všichni hráči budou na sebe chtít vzít zodpovědnost vymyslet výhodnou situaci pro tým. Jdeme po malých krůčcích, avšak cesta je dlouhá a leží na ní mnoho překážek, které musíme SPOLEČNÝM úsilím překonat. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 1:12 (1:6) Video ze zápasu